Anmeldelse, Rød Kanin Hvid Kanin, Teater V

Anmeldelse, Rød Kanin Hvid Kanin, Teater V

Af Eva Gudmand, gæsteanmelder

”Det der betyder noget er ikke at vide noget”. Sådan skriver manuskriptforfatteren Nassim Soleimanpour. Ingen ved hvad der skal ske. Idet skuespilleren åbner konvo-lutten, skal han og publikum bare lade manuskriptet tale og gøre, som der står.

Dette stykke henvender sig primært og folk over 18 år, som er interesseret i det innovative og reflekterende skuespil. Stykket er en ny måde at forholde sig til at være skuespiller, dramatiker og tilskuer – som er udfordrende og til tider provokerende.

Det er Mikael Bertelsen, som står for skud i dette stykke. Han gør publikum opmærksom på, at han ikke skuespiller af profession og medvirker, da han i sin hverdag er kontrolleret og finder dette spændende og personligt udfordrende.

1

Desværre bliver det ofte tydeligt, da der mangler en professionel styring, hvor stykket til tider bliver nervøst og skrøbeligt. Bertelsen læser stykket op, hvor både ham og publikum gør, som der bliver bedt om.

Som tilskuer mangler jeg det dramaturgiske element, hvilket jeg mener en skuespiller i højere grad ville indføre. Anderledes gør hans små ”forbudte” regibemærkninger stykket personligt og sjovt.

Stykket er en blanding af humør og alvorlighed. Soleimanpours manuskript inddrager publikum på og udenfor scenen og gør meget ud af, at eksplicitere skelnet mellem skuespiller, tilskuer og dramatiker.

Halvvejs inde i stykket bliver dette dog vendt til en alvorlighed, hvor han gør opmærksom på hans situation og undertrykkelse i Iran, som bliver lang og tung, hvor jeg savnede det sjove og tidslige element, som jeg fandt fængende ved stykket.

Altså udfordrer stykket de gængse teaterkonventioner og min rating på 3 er primært pga. dette refleksive og udfordrende princip.

Budskabet er en analogi til manuskriptforfatterens onkel: Hvor vi alle i bund og grund bare er små kaniner, hvis vi skiller os ud, så bliver vi malet røde, hvormed vi bliver udstødt – men måske er det netop det, der skaber det nye og innovative, som dette stykke gør.

Så er du en rød eller hvid kanin?

Teater V i Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Turne forskellige steder i landet i efteråret 2015.

Spiller igen på Teater V d. 19.-31. januar 2016.

Set spillet: d. 16. juni 2015 

Foto: Mads Find

Læs nærmere om forestillingen: her

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *