Anmeldelse: Rotter på loftet, Café Liva

Anmeldelse: Rotter på loftet, Café Liva

Af Daniel Lassen

I en tid, hvor der ellers ikke er ret meget at grine af, og hvor julen hænger i en ganske tynd tråd, kunne vi vist alle sammen godt klare en god julecabaret for at få tankerne væk og få grinet godt igennem. Det er præcis, hvad Café Livas nye julecabaret Rotter på loftet giver os – en skøn, hyggelig, satirisk, gennemmusikalsk og ikke mindst morsom forestilling i helt trygge rammer. Og så er det endda muligt at kombinere det med ganske glimrende julefrokostmenu inden forestillingen.

Holdet er det samme som Café Livas tidligere julecabaret ”Andens verdenskrig” fra 2014 – og tak for det. Tilsammen udgør de et stærkt hold, hvor både humor og harmonier går op i en højere enhed.

Jacob Morild, som også er kunstnerisk leder på Café Liva, må vel efterhånden siges at være en af landets skarpeste satirikere. Han har igen i år stået bag de fleste af cabaretens numre. Han giver os igen til alles store fornøjelse ”Årets juleprædiken”. Denne gang får han juleevangeliet til at handle om sexisme og krænkelser, og det er ikke mindre end genialt morsomt!

Og når man nu har sagt ordet genialt, må man også nævne nummeret ”Der’ ingen Bond, der binder mig”, hvor Thomas Pakula, har slået de danske julesangstekster sammen med de fleste af James Bonds titelmelodier. Det er så finurligt og morsomt tænkt, at det halve kunne være nok, og igen her får holdet lov til at vise deres vanvittige musikalitet både sammen og hver for sig.  

Karsten Jansfort er altid et sikkert valg, både i revyer og cabaret, og i år er bestemt ikke en undtagelse! Han er et af landets mest elegante skuespillere og spiller altid med bund i sit spil. I år brillerer han med sangen ”Kaneture”, hvor han som en klam dansktop-sanger synger om sin far, der tog en kanetur med onkel. Dette kan måske lyde lidt plat, men Karsten rammer den spot on, og ikke et øje er tørt.

I det hele taget er Rotter på loftet en vanvittig aktuel affære, alt fra klimakrisen over #metoo til Corona, Søren Brostrøm, og regeringens hjælpepakker kommer under kærlig behandling. Men de tør skam også være tage samfundet seriøst, ved bl.a. at give os en lille sød hyldest til både Sean Connery i form af James Bond-potpourriet, og til slut en hyldest til hele Danmarks Michael Bundesen.

Morten Wedendal og Thomas Pakula er bestemt ikke ”bare” musikere i forestillingen, men de er medspillere. De farer rundt mellem rollerne på elegant vis og hjælper med, at cabaretten virker så glidningsfri, som den gør, selvom der kun er to skuespillere med.

Årets julecabaret Rotter på loftet får altså i den grad den ellers manglede julestemning op at køre, og vi får leveret en gennemmusikalsk cabaret, hvor satiren og grinet i hvert fald ikke mangler. Ikke alle tekster er lige gode, lad gå – men med et hold, der stråler af julehumør og stemning, kan man jo ikke næsten ikke lade være med at komme i julestemning! Så både unge og gammel kan med trygt tag en tur til Café Liva, så bliver julen anno 2020 i hvert fald til noget alligevel.   

  

Café Liva, Liva 2, Nyhavn 26, 1051 København K

Spilleperiode: 19. november-21. december 2020

Set den 19. november 2020

Fotos: Brita Fogsgaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.cafeliva.dk/aktuel-forestilling

Medvirkende: Karsten Jansfort, Jacob Morild, Thomas Pakula og Morten Wedendahl

Tekst og musik af: Karsten Jansfort, Jacob Morild, Thomas Pakula og Morten Wedendahl m.fl.

Scenograf: Niels Krøyer

Lys- og lyddesign: Niels Krøyer

Varighed: Ca. 1 time og 25 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *