Anmeldelse: Ruletm (interaktiv performance)

Anmeldelse: Ruletm (interaktiv performance)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Hvad mener du om migration? Stoler du på dine venners dømmekraft? Bliv borger i Rule og lad dig forundres, overraskes og frustreres over andres og dine egne svar. Emke Idema stiller spørgsmålene og rammerne, men flertallet bestemmer, når leg og politik mødes i en interessant kombination.

 

I ’Ruletm’ er publikum borgerne i staten Rule. Her bestemmes alt af flertallet; mindretallet bliver smidt ud. Gamemasteren stiller spørgsmålene, hvorefter publikum stiller sig på de farvede øer (plateauer) repræsenterende respektive svarmulighederne. Når man ikke at bestemme sig for et svar og stille sig på en ø, er man diskvalificeret og kan sætte sig som tilskuer, imens resten spiller videre. Øerne er små, og privatsfæren ophører, når alt sættes ind på ikke at tabe spillet.

 

11874990_1018926954785258_4632269991081715871_o

 

Ville du lukke en fremmed mand ind, hvis han bad om at låne dit toilet? Hvad hvis det var en kvinde? En fremmed af anden etnisk herkomst? Vores medmenneskelighed, tolerance, og moral sættes på prøve, og vores forskellighed og lighed kommer op til overfladen.

 

Som legen udvikler sig, bliver spørgsmålene mere og mere tvetydige, men Emke Idema styrer legen konsekvent og seriøst. Hele tiden stilles du overfor nye beslutninger. Hvad bygger du dine valg på? Vælger du efter personlig erfaring, ideologisk eller strategisk – for at vinde spillet?

 

Emke Idema har med ’Ruletm’ fundet en enkel, men stærk formular på en super interessant interaktiv forestilling. her skabes rum til en nuanceret debat hvor der ingen rigtige svar eller løsninger findes, men hvor alle bliver klogere. En anbefalelsesværdig forestilling.

 

Performancen er på engelsk og egner sig bedst til folk over 15 år.

 

 

 

Emke Idema

Adresse: H.C. Andersens Boulevard 2 (kulturstyrelsens foyer)

 

Spiller indtil 26. august 2015

 

Spilledato: 24. august 2015

Foto:  Emke Idema

 

En del af Metropolis Festival

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.kit.dk/2015/EMKE_IDEMA.html

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *