Anmeldelse: Sindssyge Kælling, Bremen Teater

Anmeldelse: Sindssyge Kælling, Bremen Teater

Af Emilie Lykke Hartz

 

Der hersker ingen tvivl om, at salen domineres af hunkønnet, men overraskende mange mænd er at finde iblandt denne yderst feministiske standup. Ærligt mener jeg, at alle kan være med som publikum. Sanne tør, hvor andre tier. Hun gør op med de fordomme, vi måtte have; mand og kvinde imellem.

2

Der er ikke et øje tørt, når Sanne folder sin intelligente humor ud. Klicheer man ofte som kvinde bliver stillet overfor af det modsatte køn som: ”Du ville være meget kønnere, hvis du smilte lidt”, eller mandens ret til brugen af ”sindssyge kælling” som en hverdagstale.

Hvordan kan man tillade sig at bruge ordene ”sindssyge kælling” om en kvinde, der kun ønsker sig at affaldet bliver båret ud, men en “sindssyg mand” er fuldkommen utænkeligt, da her så ville være tale om en voldspsykopat? Hvorfor er det kun kvinder, der stemples som sindssyge i en verden, hvor mænd kan gøre de nøjagtig samme ting og slippe godt fra det?

3

For slet ikke at tale om det at kalde sig feminist. Det, mener Sanne, er blevet et fyord i andres optik, da en feminist tilsyneladende er en mandeæder, som kun ønsker at udslette hankønnet. Til trods for den egentlige betydning: At det er en kvinde, som tør at stå frem og fastholde sine tanker og holdninger. Alt for mange kvinder bliver fortalt, at de fylder for meget og ret ofte negativt stemplet. Et godt eksempel er dette: Kvinder sladrer, hvor mænd netværker.

1

Der bliver grædt af grin i salen og nikket genkendende. Sanne har os i sin hulehånd, fra hun åbner munden og helt til slut. Jeg kan varmt anbefale ‘Sindssyge Kælling’, den skal ses!

Sanne Søndergaard minder mest af alt om den pige, man engang mødte på pigetoilettet en god aften på et diskotek. En helt igennem fantastisk kvinde, man hurtigt kan falde i snak med og håber at møde igen!

 

Sanne Søndergaard

Bremen Teater, Nyropsgade 39, 1602 København V

Spilleperiode: 2 februar–29 marts 2017 på turné. Se spillesteder og -tider her: http://www.sannesoendergaard.dk/

Set den 26. januar 2017

Foto: Sanne Søndergaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://brementeater.dk/arrangementer/sanne-sondergaard/ og http://www.sannesoendergaard.dk/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *