Anmeldelse: Sleeping with the lights on, Dansekapellet, Mute Comp

Anmeldelse: Sleeping with the lights on, Dansekapellet, Mute Comp

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

To dansere på scenen med det formål at skabe så meget energi, at verden går under. ”Heat-death-of-the-universe” hedder teorien, og den går ud på at overophede universet indtil total udslettelse.

Et ambitiøst mål, men ikke desto mindre er det det, som Kasper Ravnhøj og Stian Danielsen kaster sig ud i det; at udlede og forbruge så meget energi, at det kan påvirke universets balance.

Sleeping With The Lights On - Foto Søren Meisner -2539 [1600x1200]

Publikum sidder i en rundkreds omkransende Ravnhøj og Danielsen i midten. Lyset blænder langsomt op, men tæller samtidig ned til – hvis ikke universets – så forestillingens afslutning. En forestilling, som måske mere er et eksperiment; et eksperiment som undersøger, hvor energien forsvinder hen. Er det f.eks. energien fra de to dansere, der får min krop til spontant at rykke sig på publikumssædet?

Jeg kunne godt have undværet munkekoret som baggrundsmusik og den røg, der mod slutningen fyldte scenen. Da forestillingens koncept var så enkelt, fremstod disse ting mere forstyrrende end medrivende.

Ravnhøj og Danielsen leverer en imponerende kraftpræstation, når de presser deres kroppe til det yderste. Det er både fascinerende og ubehageligt at observere kroppe, der kompromisløst bliver kastet mod gulvet, rundt på scenen og ind i hinanden.

Sleeping With The Lights On - Foto Søren Meisner -2940 [1600x1200]

Hvis sommerfugleeffekten gælder, så har alt vi gør en effekt, og denne tanke undersøger Ravnhøj og Danielsen i ’Sleeping with the lights on’. I en hel time presser de deres kroppe til det yderste.

Stykkets koncept er enkelt, indholdet delvist improviseret (er mit indtryk) og resultatet derfor meget afhængig af de to danseres præstation og nærvær.

Effekten af deres anstrengelser kan du selv gå ind og opleve og vurdere på Dansekapellet i den kommende uge.

 

Mute Comp

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV

Spilleperiode: 3.-11. marts 2017 og herefter turné

Set den: 3. marts 2017

Foto: Søren Meisner

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.mute-comp.com/next-sleeping-with-the-lights-on

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *