Anmeldelse: The Savage Rose – en sang for livet, Teatret ved Sorte Hest

Anmeldelse: The Savage Rose – en sang for livet, Teatret ved Sorte Hest

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

 

The Savage Rose har for mig altid været et symbol på en enorm styrke, ro og kamp. Og alle tre elementer griber de fire unge kunstnere og giver videre til publikum gennem en stærk forestilling, med nogle utrolige stemmer, der får hårene til at rejse sig.

 

I en mørk sal spiller en guitar. Et kor følger. De smukkeste stemmer lægger sig som en hinde over publikum og smelter sig ind gennem huden. Den næste time skal vise sig at være spækket med sang og musik af en meget fascinerende kvalitet. Fire unge mennesker med fire enorme stemmer fylder rummet fuldstændig og opsluger publikum i det vanvittige lydunivers.

 

Scenografien er simpel, men The Savage Roses tekster har så meget styrke i sig, at der ikke skal mange scenografiske virkemidler til at skabe universet. Scenografien forstår netop ikke at stjæle opmærksomheden fra teksten og udførelsen. En næsten sygelig vanvid tager plads på den lille scene, hvor alle fire kunstnere i sort – både om øjnene og i tøjet – vrider sig og går i kramper, imens de synger om livet, om kærligheden, om ulighed, forskellighed og uretfærdighed.

 

The Savage Rose - fotograf Robin Skjoldborg

Der var ikke et nummer, hvor hårene ikke rejste sig fra mine arme. Og salen vuggede med til de stærke sange, alle fra deres danske albums. Hver sang med sin enorme fortælling, som fik nyt liv, gennem bevægelse, gennem karakterer med stærke personlige træk, og aktualiserede The Savage Roses repertoire med elektronisk syre, rå guitar og en folkelig harmonika.

 

Historierne er båret i teksten, mens formidlerne ønsker at videregive den barske og konfronterende kamp med deres stemmer og bevægelser, og holdet bag teaterkoncerten har i særdeleshed fået dette til at ske. Derfor kan jeg kun anbefale stykket, både til den erfarne teatergænger, den musikinteresserede, til The Savage Rose-fanskaren og til det socialistiske menneske, og til alle dem, der nyder at blive draget ind i et vanvittigt univers.

 

Du kan som ny teatergænger også sagtens tage ind og se forestillingen, men du skal være til teaterkoncertens univers, for der flyver ikke mennesker rundt eller bliver gået op ad lodrette vægge. Denne teaterkoncert er med andre ord ikke et show – det er en intens, intim og vanvittig dramatisk koncert, hvor du føler mere end nyder, og hvor jeg også måtte kæmpe mod en klump i maven og en verden udenfor i smerte.

 

Mange tak for den flotte forestilling – og selvfølgelig også til The Savage Rose for de utrolige tekster.

 

 

 

Teater ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

 

Spiller indtil 21. november 2015

 

Spilledato: 9. november 2015

Foto: Robin Skjoldborg

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.sortehest.com/portfolio-item/the-savage-rose-teaterkoncert-en-sang-for-livet/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *