Anmeldelse: The WOMANhouse/ReDoing GENDER, Warehouse 9 (gæstespil af HimHerAndIt Productions)

Anmeldelse: The WOMANhouse/ReDoing GENDER, Warehouse 9 (gæstespil af HimHerAndIt Productions)

Af Sidsel Stoustrup

Er du interesseret i en skarp politisk forestilling, hvor kønsdebatten er i fokus, så er ‘WOMANhouse/ReDoing GENDER’ noget for dig. Forestillingen deler sig i to unikke stykker teaterkunst, som hver stiller deres individuelle spørgsmål til kønnet.

‘ReDoing GENDER’ tager sit udgangspunkt i forholdet mellem idealerne i samfundet og individets egne lyster. Det er en barsk fortælling, som udtrykkes igennem tre karakterer: det dyriske, selvet og barnet – alt sammen performet af koreograf Andreas Constantinous.

1
Man drages ind i forestillingen, hvor Andreas Constantinous igennem en imponerende selvkontrol over sin krop udtrykker den konstante kamp, der er mellem selvet og omverdenen. Hvor ubalancen bliver til krampetrækninger, som, elegant og ubehageligt på samme tid, ruller igennem hans krop.

Det er en æstetisk smuk forestilling, hvor spændingen mellem selvet og stereotypen skaber diskussionen om de begrænsninger, som det mandlige køn har i samfundet.

‘The WOMANhouse’ er derimod en humoristisk fortælling om kvinders syn på det maskuline. I form af mandlige stereotyper undersøger de fire kvindelige performere deres syn på manden. Ikke blot bruger de dans som udtryk, men igennem leg med omskabelse af stemmetyper undersøger de kønnet og relationen mellem individ og samfund.

Der bliver sat fokus på samfundets skabelse af individet, men også på den nøgenhed, som man kan få ved ikke at føle sig hjemme i egen krop.

Forestillingen bryder halvvejs den humoristiske stil og bliver derefter en brutal fortælling om umægtiggørelse af sig selv.

Selvom begge forestillingen berører samme emne, er udtrykkene så forskellige, at man gennemgår flere følelsesregistrer.

Begge forestillinger bruger det inderste dyriske jeg som katalysator for at fortsætte diskussionen om samfundets kønsidealer.

Af den grund bliver det for mig en tankevækkende fornøjelse at se ‘WOMANhouse/ReDoing GENDER’.

HimHerAndIt Productions

Warehouse 9, Halmtorvet 11c, Kbh. V

Spiller 17.-20. juni 2015 (alle dage kl. 20)
Spilledato: 16. juni 2015
Fotos: Allan Høgholm Henriksen

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side ved at klikke: her.

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *