Anmeldelse: Tivoli Varietén 2020, Tivoli

Anmeldelse: Tivoli Varietén 2020, Tivoli

Af Daniel Lassen og Christian Skovgaard Hansen

I 1960’erne var Tivoli Varietéen i Glassalen populær. Siden har formatet fortsat i forskellige former og med forskellige værter og medvirkende. Varietéen er scene med et program med sang, dans, akrobatik og musik som på en og samme tid er enkeltdele, men som også er sammensat i et kunstnerisk hele med begyndelse og afslutning. I gamle dage havde Tivoli Varieté den elegante og musikalske Preben Uglebjerg til at holde styr på løjerne som aftenens konferencier, og i vores tid får vi Rytteriets altid sjove mand, Rasmus Botoft.

På papiret er det jo en sjov ide at genskabe Tivoli Varietéen, men så godt går det desværre ikke i virkeligheden. Showet virker på rigtig mange områder ikke gennemøvet, og man sidder og får fornemmelsen af, at det lige er sat sammen et par timer før showet.

Desværre drukner showet lidt i for meget ligegyldig snak mellem hvert indslag, og dette medfører også, at det kommer til at virke ufattelig langt, og tempoet og timingen ryger. Mange af showets enkeltnumre, fungerer dog heldigvis upåklageligt. Problemet med disse numre er blot, at de netop kommer til at fremstå som, ja, enkeltnumre, så savner varietéens elegante samlede mosaik.

Nogle elementer kan vi ikke helt se den store mening i. Hvorfor have en svensk (?) papirklipkunstner til at sidde i en af logerne og klippe papirklip, som han herefter kaster ud over tilskuerne, under hele showet? Og hvorfor hive Rasmus Klump ind som en slags ”udsmider”, når Botoft taler for længe, eller når numrene bliver for lange? Hvorfor han man ikke ladet ham blive ude hos børnene og så holdt skidt og kanel for sig?

Rasmus Botoft prøver på bedste manér at give showet liv, men han virker nervøs i rollen som vært og kommer aldrig for alvor ud til publikum, hvilket er synd, da intentionerne sådan set er gode nok. Ustyrlig morsom er han dog, da han gæster scenen som karakteren Else fra Rytteriet. For selvom ”kvinden” – hvilket vi også hørte i åbningsnummeret… – ikke ejer ret mange toner i livet, så får hun salen til at gynge med på ”Så’n er livet”.

Musikalsk får Davide Rossi på violin og Mette Lindberg og Mercedes Lehamm Botoft. Numrene er fine uden at gøre større væsen af sig.

Til gengæld fungerede showets akrobatiske og dansemæssige indslag. Først fik vi akrobaten Christel Stjernebjerg, der har en fortid i Cirque du Soleil, som gav os en morsom og stadig – nogenlunde – smidig performance, hvor hun får lov at udfolde sine mange talenter.

Swing og livsdrift kommer der på scenen, når danser Selene Munoz og hendes percussionist Stephan Jarl kommer på scenen. Der er tempo og temperament på, og Munoz mestrer den inciterende, ranke og stimulerende dans til perfektion.

To dansere fra Tivoli Ballet Teater gav os en fin pas de deux, som var smuk, men måske nok lige lovlig mørk i sammenhængen. Og så er det synd, at de ikke fik en bedre introduktion af Botoft, så vi faktisk vidste, hvad vi så.

Showets mest rørende øjeblik er, da vi får showets eneste ”rigtige” cirkusartist på scenen, nemlig den 75 årige Benny Schumann, som i den grad stadig kan få ting i swing. Hold da op – man kan næsten blive forpustet af at se, hvor meget liv, der stadig er i ham. Mindre rørende bliver det ikke af, at vi bagefter får at vide, at det faktisk er hans debut i glassalen, og publikum kvitterer med en stående applaus.

Samtidig kommer der masser af skønne indfald omkring mad – og alt muligt andet – fra Claus Meyer, der hele forestillingen igennem står og koger krabbesuppe live i Glassalen. Han var et forbavsende friskt indslag. 

Musikken leveres af et syv mands live orkester under ledelse af Peter Jensen. Orkestret er velspillende og veloplagte hele aftenen igennem. Musikalsk fejler varietéen ikke noget!       

Alt i alt kommer man altså ikke helt i mål med at genskabe Tivoli Varietéen. De fleste af de enkelte indslag er i sig selv gode, men de drukner i snak og mærkelige historier, der ikke altid hænger helt sammen, så vi får ikke skabt den elegante, kunstneriske sammenhæng, der skal være i varietéen.

Tivoli, Glassalen, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 16.-18. september 2020

Set den 16. september 2020

Fotos: Rumle Skafte

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2020/tivoli+varieteen

Medvirkende: Rasmus Botoft, Claus Meyer, Mette Lindberg, Selene Munoz, Stephan Jarl, Christel Stjernebjerg, Benny Schumann, Mercedes Lehamm Botoft, Mattias Lindqvist, Davide Rossi, Rasmus Klump og dansere fra Tivoli Balletteater samt et syv mands live orkester undr ledelse af Peter Jensen

Efter idé: Rasmus Botoft   

Instruktion: Katrine Engberg                            

Varighed: Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *