Anmeldelse: Ulvehøjen, Teater V (Limfjordsteatret)

Anmeldelse: Ulvehøjen, Teater V (Limfjordsteatret)

Af Christian Skovgaard Hansen

 

De fleste forbinder Knud Torben Grabow Christensen – bedre kendt som Sebastian – med musikken til Skatteøen, Ronja Røverdatter og Pippi. Men derudover har han også udgivet 30 albummer. Albummet Ulvehøjen, der udkom i 1977, indeholder flere af hans mindre kendte sange. I 2017, 40 års-jubilæumsåret for albummet, har Limfjordsteatret omsat albummet til en teaterkoncert, som nu er kommet til København på Teater V.

Limfjordsteatret

Limfjordsteatret har tidligere lavet Tom Waits’ teaterkoncerten ”Træt lever og tungt hjerte”, som var ganske vellykket (anmeldelsen af denne kan læses her). Helt så vellykket er Ulvehøjen desværre ikke.

Albummet ses ofte som et af Sebastians mere mørke album, og selvom det er 40 år gammelt kan det bestemt stadig noget. Dengang blev der sat spørgsmålstegn ved normerne, mentaliteten, dem og os, politikerne og samfundet i det hele taget. Tonen var (er!) til tider hård, og debatterne omkring velfærd, samfund, integration og danskhed fylder igen – eller måske mere korrekt stadig – i samfundet.

Livets skyggesider, drømmene, kærligheden, mørket, længslen efter både det ene og det andet og ikke mindst politikken berøres – både direkte og i mere overført betydning. Vi oplever det usagte ctr. det sagte og ånden ctr. virkeligheden, og man overvejer, hvad realiteten egentlig er. Livet og verden sættes under lup.

Limfjordsteatret

Bandet UMPAS leverer en fornem og imponerende præstation, og de giver Sebastians musik en helt særlig – lettere melankolsk, men alligevel sjældent oplivende – lyd. Sammen med Lasse Popps lettere hæse og stemningsfyldte stemme, er det i høj grad bandets fortjeneste, at forestillingen kommer i mål.

Selve scenografien af Kim Fast Jensen er spartansk og består af rå spånplader i varierende størrelser og former, og de kan sammensættes på forskellig vis. Den del fungerer ganske godt, og det passer godt til albummets musik.

Kim Fast Jensen har samtidig lavet en animation, som kører over pladerne. Mange af disse videoanimationer fungerer godt, hvor vi blandt er ude i naturen, men der er ingen stringent linje igennem dem, og visse af animationerne, hvor vi f.eks. er til fødselsdag eller fodbold, er nærmest malplacerede i sammenhængen.

Limfjordsteatret

Forestillingen er en teaterkoncert. I en teaterkoncert blandes koncert og teater, og musik og optræden har ikke nødvendigvis nogen direkte gennemgående handling. I Ulvehøjen fremføres det ene nummer efter det andet, men man aner ikke nogen nærmere sammenhæng i, hvad instruktør Malene Smith vil med forestillingen og sammensætningen. Vi føler egentlig mere, at vi er til en almindelig koncert, men uden meget teater. Der mangler en eller anden form for udvikling og/eller handling og rød tråd gennem forestillingen.

Ulvehøjen bør derimod ses for musikken og Sebastians fine tekster, som får glimrende liv med Lasse Popps stemme.

 

Limfjordsteatret

Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 10.-14. januar 2018

Herefter videre på turné. Se spillesteder og -tider på http://www.limfjordsteatret.dk

Set den 10. januar 2018

Foto: Lars Horn/Baghuset

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.limfjordsteatret.dk/new-page-3/

og

https://www.teater-v.dk/forestilling/ulvehoejen/

Medvirkende: Lasse Popp og UMPAS

Dramatiker, forfatter: Sebastian

Komponist: Sebastian, Lasse Popp, UMPAS

Animation, teknik og scenografi: Kim Fast Jensen

Instruktør og koreograf: Marlene Smith

Varighed: 1 time og 15 minutter

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *