Anmeldelse: Wallmans Dinnerparty 2023: CAKE, Cirkusbygningen (Wallmans)

Anmeldelse: Wallmans Dinnerparty 2023: CAKE, Cirkusbygningen (Wallmans)

Af Christian Skovgaard Hansen

Wallmans er tilbage i Cirkusbygningen med deres nye dinnershow Wallmans Dinnerparty 2023: CAKE. Det er ikke højkultur, hvilket det heller aldrig har givet sig ud for, men årets show lever glimrende op til konceptet med “dinner”, ”party” og “show”, som fylder hele bygningen. Alt kører på skinner, og afleveringen sker til perfektion og med rette timing. Det er et imponerende maskineri, hvor der igen er rigelig med festivitas og glimmer. Mad og show afløser hinanden i en lind strøm, hvor vi aldrig når at kede os.

“Dinner”-delen består af en aldeles glimrende 4-retters menu (som til denne gallapremiere var oksemørbradmenuen). Der er fem forskellige menuer at vælge imellem på hjemmesiden alt efter, hvad man ønsker. Uanset hvilken menu, man vælger, starter man traditionen tro med stedets glimrende signatursuppe (blomkålssuppe med chili og hvid chokolade) – og vil man gøre dem kunsten efter, så findes opskriften på suppen på hjemmesiden. Det hele er et imponerende setup, dels hvor høj kvalitet maden er af, dels hvor glidende og elegant den serveres til de mange mennesker på samme tid, herunder ikke mindst at maden stadig er varm.

”Party” og “show”-delen består både af musikalske indslag og artisteri, hvor førstnævnte klart fylder mest. Musikmæssigt hylder man i år George Michael, Aqua og Michael Jackson. På den måde fik vi leveret en række af deres hits serveret i denne fantastiske og sprudlende showopførelse.

Når musikken spiller, bruger holdet både hovedscenen og de små scener rundt i hele salen, så alle får en fantastisk totaloplevelse. Alle numrene er tilsat en fin koreografi, og der er tilføjet en god portion humor til en række af numrene, som når en flok hajer får lov at danse med! Liveorkestret har power, og det komplementerer glimrende sangerne.

I spidsen for showet står værtinden Megan Moore (alias Thomas Rosendal som fantastisk drag queen, der kan det hele), som gennem showet beriger os med den ene fantastisk kreation efter den anden. Hun gør det aldeles glimrende i år, hvor doseringen af hende og show er perfekt. Det vanvittige kammer ikke over, og hun er god til at få publikum inddraget på en charmerende og koket vis, hvor der hele tiden er et glimt i øjet og til tider med en vis tone under bæltestedet. Sidst, men ikke mindst har hun fået sit eget nummer, hvor Døden i bedste Scream-stil humoristisk er efter hende – men mon ikke, at hun alligevel overlever, trods hun i kassen kommer i karambolage med sablerne!

Artisterne i år var henholdsvis ”Duo Vilja” bestående af tvillingesøstrene Jenny og Sara Haglund og soloartisten Dmitriy Karpenko. Søstrene i ”Duo Vilja” viser os både styrke og smidighed samt både elegance og balance i deres mange formationer både i ringen oppe i luften og på scenen. Karpenko giver os et halsbrækkende aerial silk-nummer, hvor han pludselig hænger oppe under Cirkusbygningens loft for kort efter at ”falde” ned på scenen igen.

Begge artister gør det bestemt ganske glimrende, men der mangler alligevel et eller andet. Jeg indvendte også sidste år, at jeg savnede lidt mere artisteri i showet. Samme indvending gør sig egentlig gældende i år, men det samlede show kommer dog bedre i mål i år, hvor det er som om, at underholdnings- og musikdelen lige har fået et løft.

Skal man indvende noget større, er det, at show’ene hvert år får en eller anden titel – i år er det “CAKE” – men ofte har showet ikke meget med denne titel. Hvorfor så have den?!

Der er fuld fart og fest over Wallmans Dinnerparty 2023: CAKE. Man sidder bænket i ret mange timer, men det føles som en leg, når man som her forkæles med både en lækker 4-retters menu og et professionelt og underholdende show. Der er med årets show garanti for, at man får en festlig aften i Cirkusbygningen, hvor man kan fortsætte på dansegulvet efter showets afslutning. Hele showet lykkedes til perfektion, og Wallmans formår kunsten at underholde os alle.

Wallmans

Cirkusbygningen, Jernbanegade 8, 1608 København V

Spilleperiode: 25. august 2023-15. juni 2024

Set den 20. september 2023 (gallapremiere)

Fotos: Wallmans

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: [Hvis der er rigtig mange, kan de vigtige nævnes og resten så blot ved ”med flere”, ”bl.a.” eller lignende]

Musikere: Gustav Vikström Seltman, Lisa Frisk, Martin Karlsson, Svante Öhberg,

Sangere: Mikaela Loord, Alexander Beyer, Alexandra Fors, Elin Malmgren, Emil Molin og Robert Lukian

Dansere: Annie Dahlin, Fannie Johansson, Johanna Åkesson, Kajsa Björklund og Linnea Hult

Værtinde: Megan Moore

Cirkusartister: Jenny Haglund og Sara Haglund (Duo Vilja) og Dmitriy Karpenko

Instruktion og produktionsdesign: Johan Espeland

Musikalsk instruktør: Figge von Wachenfeldt

Assisterende instruktør og vokal coach: Albin Fredy Ljungqvist

Koreografer: Nina Kollbrunner, Andrea Ulvenstål, Siân Playsted/Johan Espeland, Simon Kuno Glæsel, Roine Söderlund og Nellie Bethel

Cirkus-koreografer: Duo Vilja og Dmitriy Karpenko

Kostumedesign: Karen Christoffersen

Lysdesign: Mikael Kratt

Lyddesign: Magnus Högkvist

Parykker: Denise Gjernøe

Film og animation: Green Wall Designs

Cirkuskonsulent: Jakob Ståhle

Vokalarrangementer: Dan Bornemark og Figge von Wachenfeldt

Scenografi og rigging: Ljus & Dekor i Halmstad AB

Show and Song Captain: Robert Lukian.

Dance Captain: Johanna Åkesson

Varighed: Ca. 5 timer og 30 minutter inkl. mad og show

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *