Teaterblik: HIP HOP GAMES CONCEPT 2017

Teaterblik: HIP HOP GAMES CONCEPT 2017

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

En dag i Dansekapellet i selskab med HIP HOP GAMES CONCEPT 2017

Scenekunst er meget mere end traditionel teater. Den 23. april 2017 ramte den internationale konkurrence ’HIP HOP GAMES CONCEPT’ Danmark og Dansekapellet. Det franske foretagne har været verden rundt med henblik på at finde finalister til den store finale i Frankrig, og ramte altså denne grå aprileftermiddag Danmark og Dansekapellets store scene.

_R8A0538 [1600x1200]

Der er noget på spil for de fire danske dansecrews, som i dag skal konkurrere mod hinanden. Dagens vindergruppe vil komme i residency hos Compagnie Art-track (arrangøren af ’HIP HOP GAMES CONCEPT’) i Frankrig, og vinderen af hele konkurrencen modtager en pengepræmie til at producere en turneforestilling.

Der er god stemning på Dansekapellet, da min ledsager og jeg træder ind i det altid smukke gamle kapel overfor Grundtvigs kirke. Kapellet, som engang husede et krematorium, er nu gennemsyret af liv og danseglæde, og i dagens anledning er der mulighed for at købe kaffe, øl og diverse lækkerier.

’HIP HOP GAMES CONCEPT’ styres af fem, franske mænd, men heldigvis er arrangementet på engelsk. Den franske laid-back attitude skinner dog stærkt igennem, og der ikke heeelt styr på tingene, men de garvede performere henter det hele hjem på charme og energi.

_R8A0059 [1600x1200]

Aftenens vært er en super cool rapper ved navn Philemon, som sørger for vi holder energien oppe, og hepper på de fire dansegrupper, som snart skal improvisere på scenen. Derudover står DJ Malik og beatboxeren Blackadopo på scenen, og bidrager med en fantastisk lydside til arrangementet.

Billederne, der bliver projekteret op på bagvæggen, er der også en mand på scenen, aftenens VJ, der styrer; dertil hjælpes og guides aftenens dansegrupper af manden med dommerfløjten, Romss, som selv har de vildeste dansemoves i ærmet.

Næsten ALT der sker på scenen skabes altså lige nu, i dette øjeblik, og der hersker et fantastisk nærvær i rummet.

De fire dansecrews: StrawHat & CLASHcph, INERTIA, DARK FLAWS og COLOURFUL ODDS kommer på scenen og skal igennem fem prøver som alle udfordrer enten hele gruppen, eller de enkelte gruppemedlemmer på forskellige, hovedsageligt improvisatoriske, områder:

  1. Grupperne improviserer med forskellige objekter på scenen.
  2. Et gruppemedlem skal danse med en professionel danser udefra.
  3. To gruppemedlemmer skal improviserer med en rekvisit.
  4. Et gruppemedlem skal improvisere til skiftende musik med skiftende rytmer.

_R8A0150 [1600x1200]

Aftenens sidste og femte prøve, også kaldet ”the joker” er en dansekoreografi som grupperne har forberedt hjemmefra, og altså det eneste ikke-improviserede indslag i dagens show.

Alle fire dansegrupper er helt vildt seje, og hvor er det modigt, sådan at stille sig op foran et stort publikum og improvisere, og så tilmed i en konkurrence, hvor tre dommere sidder og vurdere deres præstation.

Jeg og min ledsager bliver både rørt, overrasket og imponeret som konkurrencen skrider frem, og vi glemmer helt verden udenfor.

Det hele drejer sig om nuet – selvom ’HIP HOP GAMES CONCEPT’ er en konkurrence, er det måske mest af alt, en hyldest til improvisationen og dens magi.

Jeg bliver i hvert fald overbevist om improvisationens potentiale, og jeg går fra arrangementet med et ønske om, at være bedre til at være til stede i nuet, frem for altid at køre på autopilot og vaner.

_R8A0039 [1600x1200]

Med dette arrangement sluttede Dansekapellet subURBAN DANCE FESTIVAL 2017 af. En festival som ellers har budt på workshops, battle og jams, masterclasses og forestillinger, hvoraf én af dem, ’subURBAN STORIES’ er anmeldt her på Ungt Teaterblod – anmeldelsen kan læses her.

Hvis vi er heldige kommer både subURBAN DANCE FESTIVAL og ’HIP HOP GAMES CONCEPT’ igen i 2018, og der vil der stå et stort kryds i min kalender. Indtil da kan jeg tilråde at lære den urbane dansescene lidt bedre at kende og måske selv melde sig på et hold og få gang i kroppen, nærværet og danseglæden.

 

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Set den: 23. april 2017

Foto: Bahadir Berber

’HIP HOP GAMES CONCEPT’ er arrangeret af Compagnie Art-track.

Læs mere om den eventet her: http://www.ciearttrack.com/hhgc-denmark-2017

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *