Teaterblik: Anbefaling: Operakoncerter med Operaakademiet

Teaterblik: Anbefaling: Operakoncerter med Operaakademiet

Af Christian Skovgaard Hansen

Gennem Operaakademiet samarbejder Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium om uddannelserne i opera. Der udbydes en 2 årig kandidatuddannelse med specialisering i opera samt en 2 årig solistklasse med opera på højeste niveau. Operaakademiet har til huse i Operaen, og undervisningen foregår både i Operaen og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM).

DKDM er Danmarks ældste og største konservatorium for klassisk musik og udbyder en bred vifte af bachelor-, kandidat- og solistuddannelser.

Hvert år i januar afholder Det Kongelige Teater, Operaakademiet og DKDM et par operakoncerter på Operaens Store Scene – i år lørdag den 26. og søndag den 27. januar 2019. De medvirkende er alle studerende fra enten Operaakademiet eller Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester. Læs mere om årets koncerter, herunder programmet her.

Til operakoncerterne får vi en række udvalgte højdepunkter fra operaens verden. Vi får uddrag af en række forskellige operaer, og alle uddragene (og sangerne) præsenteres af Operaakademiets forstander Anne Margrethe Dahl, så alle er med på, hvor vi er. Opera synges ofte på italiensk, fransk eller tysk – så det eneste, man savner denne aften, er tekstanlægget for os ikke alt for operakyndige.

Det er sangerne og musikken, der er i centrum, så forvent ikke den store scenografi. Vi oplever den ”rene” sang og musik uden indpakning. Operaen bringes ned i øjenhøjde, og dens følelser rammer os derimod. I operaens verden findes hele følelsesregistret: Både drama, jalousi, ondskab, krig, forræderi og død, men også ømhed, kærlighed, venskab og frelse.

Uddragene i år er velsammensat, og det er derfor en aften, hvor man oplever operaen (og operettens) forskelligheder. Opera er ikke bare opera. Der er stor forskel på de forskellige stilarter og på f.eks. den klassiske og den moderne opera, og vi oplever, at operaen både kan være pompøst og stort, men også stille og nært. Disse koncerter er derfor en god måde at opleve lidt af hele operaens kunnen, inden man kaster sig ud i at se den første hele opera.

Du får samtidig muligheden for at opleve morgendagens stjerner på operascenen eller i orkestergraven disse aftener. Selvom det er forholdsvis smalle uddannelser, er det samtidig rart at se, at operaen og den klassisk musik stadig holdes i live, og disse koncerter viser, at det genrerne også er for det yngre publikum.

Hvert år i marts opfører Operaakademiet også en forestilling på Operaens lille scene Takkelloftet. I år er det Cladio Monteverdis opera ”Poppeas kroning”, et pragtværk om kærlighed og bedrag i det antikke Rom. Læs mere om den her. Så der er også noget at se frem til!

Læs mere om Operaakademiet her.

Læs mere om Det Kongelige Danske Musikkonservatorium her.

Foto: Lars Schmidt

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *