Teaterblik: Bang&Bernhard

Teaterblik: Bang&Bernhard

Af Christian Skovgaard Hansen

Bag duoen ”Bang&Bernhard” gemmer sig de to skuespillere Karin Bang Heinemeier og Carsten Bernhard Svendsen. De er garvede improskuespillere, og de har blandt andet optrådt på Aalborg Teater i improgruppen ”3. stop fra Gug” (som stadig eksisterer – nu blot med nye skuespillere).

De to kaster sig nu ud i longform-improvisation i forskellige varianter. De improviserer dermed én lang forestilling med sammenhængende scener, hvor forestillingens karakterer mødes på kryds og tværs, og hvor der kan springes i tid og sted ved lynhurtige skift. Det hele sker med udgangspunkt i en tilfældig publikummers historie og stikord. Intet er givet på forhånd, og fortællingen kan dermed trækkes i hvilken som helst retning. Der er derfor også tale om en ny fortælling hver gang, og hver aften er således dermed unik.

Både Bang og Bernhard holder tråden gennem hele forestillingen, og uanset hvor obskure karaktererne bliver, holdes der gennemført liv i fortællingen. Det er imponerende, at de både kan improvisere, gennemføre og holde historien i live hele vejen. De to er derfor garanter for en spændende, fantasifuld historie med både latter og dybde, når udgangspunktet tvistes i først den ene, så den anden retning.

Det kræver derfor to krøllede hjerner, når både historierne og karaktererne i det eksperimenterende persongalleri skal udtænkes på stående fod uden forberedelse OG derefter udføres lige straks. Og dét har både Bang og Bernhard, så fortællingen trods de til tider (van)vittige udfald aldrig falder helt fra hinanden, og selvom der visse steder kommes måske lidt vel langt ud af en tangent, hentes fortællingen fornemt hjem igen. Respekt for det!

De to må være nogle af landets pt. dygtigste improvisationsskuespillere, som knivskarpt og humoristisk griber fat i de enkelte roller og stikord. Det sker med en legende lethed og med et særligt kendskab til hinanden, så historien stadig holdes sammen.

Dette følges af en andel del, hvor musikken får lov at spille en større rolle i historien. De suppleres her af musiker Michael Sunding (den 6. november dog af Bo Riemer). Et tilfældigt eventyr – igen udvalgt af publikum – udsættes her for improvisationen tilsat musik.

Jeg kan derfor trygt sige: Sådan har jeg aldrig fået den før! Men det er bestemt værd at opleve. Så kom afsted og oplev de to skuespilleres velgennemførte improteater!

Duoen kan i dette efterår opleves på Folketeatret den 2.-3. oktober og 6. november og på Riddersalen den 12. oktober.

Du kan følge Bang&Bernhard enten på Facebook (her) eller på Instagram (@bangogbernhard).

Foto: Bang&Bernhard

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *