Teaterblik: Galla for Ukraine på Det Kongelige Teater

Teaterblik: Galla for Ukraine på Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Kunst kan ikke dø. Kunsten kan ødelægges, men bliver kunst destrueret, så vil kunsten genopbygge kunsten.

Advokat Philip Maury arrangerede i marts 2022 forestillingen ”Galla for Ukraine”, som blev afholdt på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Alle de medvirkende optrådte uden honorar, og entreindtægten gik ubeskåret til Røde Kors’ arbejde blandt krigen i Ukraines ofre.

Philip Maury har ikke selv personlige eller professionelle relationer til Ukraine, men tog alligevel initiativ til forestillingen, da det er nødvendigt at hjælpe – nu!

Den 20. august 2022 har han igen lejet Det Kongelige Teater – denne gang Operaens Store Scene til en ny omgang ”Galla for Ukraine”. Danske og internationale scenekunstnere stiller op, og de kæmper for genopbygningen af Ukraines kulturliv imod krigens destruktion. Overskuddet går ubeskåret til genopbygning af den krigsødelagte kulturarv i Ukraine.

Philip Maury udtaler: ”Især skal støtte og tænker gå til børn, kvinder, og familier, de uskyldige er altid de første som lider, og det forpligter at støtte dem, kunst skal også støttes, det kan man gøre på mange måder og jeg med scenekunstens mobiliserende livsenergi, at vise kunsten og menneskene omkring dén lyset i mørket og samtidig rejse penge for at forsøge at komme kunsten til undsætning fordi Kunst kan ikke dræbes. Kunst kan destrueres, men bliver den tilintetgjort, vil dens nødvendighed genopbygge kunsten.”

Ungt Teaterblod kan her som det første medie afsløre, hvilke kunstnere der er på programmet denne aften.

Fra Bolshoï Ballet stiller den nu landflygtige, men største balletstjerne Olga Smirnova ogsopranen Angela Gheorghiu op.

Det gør de sammen med blandt andet Matthew Ball og Mayara Magri, begge fra The Royal BalletMaria Kochetkova, fra English National Ballet, Jonathan Chmelensky og Sebastian Pico Haynes, begge fra Den Kongelige Ballet samt Toon Lobach og Roger van der Pool, begge fra Nederlands Dans Theater.

Dirigenten, maestro Jonathan Brandani kommer og dirigerer orkesteret. Hertil kommer Trio Vitruvi bestående af Alexander McKenzieNiklas Walentin samt Jacob la Cour også og spiller.

Det bliver således en helt unik aften med gallaforestilling i Operaen til fordel for genopbygning af krigsødelagt kultur i Ukraine.

Aftenen byder derudover på flere overraskelser, eksempelvis med Den Kongelige Danske Marines Tamburkorps.

Kom og kæmp med kunsten og oplev magien, når kunstens verdensklasse folder sig ud til ære for Ukraine.

Billetter kan findes her.

Foto: Komas Pavlos

Model: Matthew Ball, The Royal Ballet

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *