Teaterblik: Kærlighed til tangoen, Østre Gasværk Teater (Danmarks Underholdningsorkester)

Teaterblik: Kærlighed til tangoen, Østre Gasværk Teater (Danmarks Underholdningsorkester)

Af Christian Skovgaard Hansen

Udenfor kommer novemberkulden snigende. Indenfor er det til gengæld tangoens varme, forførende musik, vi glædes over.

Danmarks Underholdningsorkester er nu kommet til Østre Gasværk Teater med koncerten “Kærlighed til tangoen” med den argentinske komponist Astor Piazzollas musik. Astor Piazzolla (1921-1994) gjorde tangoen til koncertmusik, som spilledes i båd Argentina og resten af verden.

Både som dans og musik skal tangoen være fyldt med intensitet, forførelse, kærlighed og flydende. Det lever Danmarks Underholdningsorkester fuldt ud op til denne aften i et fornemt samspil med den venezuelanske violinist Alexis Cardenas, som også fungerer som dirigent.

Astor Piazzolla spillede selv på bandoneón, der er en særlig, argentinsk variant af harmonikaen. Men har derfor denne aften hentet norske bandoneonist Per Arne Glorvigen, som fantastisk akkompagnerede resten af orkestret, der er velspillende, så tonerne kommer ud over kanten til os på rækkerne også længere væk. Det er mest musikken, der er i fokus. Men til en række numre sang den argentinske sangsolist Julia Zenko med forførelse, fylde og kærlighedens glæde i stemmen. Det er hér, at vi virkelig mærker tangoens forførelse.

Til visse numre dansede parrene Corina De La Rosa og Alejandro Andrian samt Marcela Troncoso og Kristian Andersen. Jeg er – indrømmet – ikke tangokyndig. Men de har dog ikke helt den samme udstråling og forførende varme, som resten af holdet har, og flere danse er en kende stive, hvilket desværre giver en ligeglad, kølig stemning, når de er på. Og det er synd, da det tager lidt af fokus fra musikken i disse stunder.

Musik, sang og det visuelle indtryk af lysdesigner Sune Verdier, der varmer Gasværkets rå udtryk op, går op i en større enhed, mens dansen ikke helt følger med. Man overgiver sig derfor ikke helt til tangoen denne aften. Med det sagt får vi alligevel tangoens varme og dens forførende musik denne aften, så vi kan gå ud i novemberkulden med en vis kærlighed og forførelse i bagagen.

Læs mere her:

Medvirkende: Danmarks Underholdningsorkester, Alexis Cardenas, Corina De La Rosa, Alejandro Andrian, Marcela Troncoso, Kristian Andersen, Julia Zenko og Per Arne Glorvigen

Lyddesigner: Sune Verdier

Komponist Astor Piazzolla

Varighed: 2 timer inkl. pause

Spilleperiode: 4.-6. november 2021

Fotos: Toke Bjørneboe

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *