Teaterblik: Nytårskoncert i Tivoli, Tivoli

Teaterblik: Nytårskoncert i Tivoli, Tivoli

Af Christian Skovgaard Hansen

Tivoli siger også tak for året 2023 og goddag til 2024, når de på årets sidste dag byder på Nytårskoncert i Tivoli i Koncertsalen.

Fokus er naturligvis på den smukke klassiske musik, som hører til i den mere muntre og fornøjelige ende. Koncertens program er ganske alsidigt. Vi får uddrag af Tjajkovskij, Reesen, Léhár, Lumbye, Verdi, Kálmán, Strauss den yngre og Strauss den ældre

Det hele leveres med indlevelse af Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af dirigenten Tecwyn Evans. Det er i musikstykkerne, at koncerten rigtig kommer til sin ret. Lyden i koncerten er glimrende, når musikken spiller og ved sangene, men den er til gengæld desværre lidt mindre god i de mellemliggende talesekvenser.

Operasangerne sopranen Susanne Elmark og tenoren Peter Lodahl leder os dels gennem koncerten, og dels giver de os en række fine uddrag af operasangskatten. De synger både hver især og sammen smukt, og deres indbyrdes ping pong fungerer ganske fint, om end det enkelte steder måske bliver lidt for overdrevent plat.

Til flere af musikstykkerne får vi små bidrag af ballet, som levende er koreograferet af Per Lundsgaard, og som danses af Peter Bendixens Tivoli Ballet Teaters dygtige dansere. Særligt forførende og koncentreret er dansen under Straus den yngres ”An der schönen blauen Donau”, hvor danseparrenes kostumer er holdt i blå toner, og Lundsgaards koreografi er flydende som flodens vand.

I pausen serveres der et glas ganske fine bobler og et stykke kransekage. Det eneste minus her er dog, at det er en anelse ufestligt, når boblerne serveres i et af Tivolis plastikglas, hvoraf nogle af dem endda er uden fod. Denne ene aften må det kunne gøres bedre, så boblerne serveres i rigtige glas.

Nytårskoncert i Tivoli er samlet en festlig koncert, hvor vi samtidig får fine bidrag på, hvad Tivoli Ballet Teaters dansere kan. Det er en skøn blanding af klassisk musik, sang og ballet. Således forlader man Koncertsalen opløftede og klar til at fejre nytåret i venskabeligt og festligt lag.

Du kan læse mere om koncerten her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur-og-program/musik/2023/nytaarskoncerter2023

Foto: Tivoli

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *