Teaterblik: VIVALDI MAGNIFICAT OG HÄNDEL DIXIT DOMINUS med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester i Helligaandskirken

Teaterblik: VIVALDI MAGNIFICAT OG HÄNDEL DIXIT DOMINUS med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester i Helligaandskirken

Af Henriette Devantier

Torsdag den 23. marts kl. 19.30 forvandles kirkerummet i Helligaandskirken i indre København til en overdådig koncertsal, der sætter scenen for to af barokmusikkens sværvægtere Vivaldi og Händel.

Ungt Teaterblod vil i den forbindelse gerne slå et slag for den tidlige musik, der har så meget at byde på. På programmet er to af komponisternes absolutte mesterværker, der bliver til virkelighed med 15 virtuose sangere fra Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester med dirigent Ruben Munk og koncertmester Jesenka Balic Zunic i spidsen. Det bliver aften af de helt store i barokkens guldglitrende, pompøse og herliggørende univers.

Vivaldis ”Magnificat”

Har du været i en ”Søstrene Grene”-butik, kender du sikkert Vivaldis ”De fire årstider”, der er et stensikkert backtrack til din tur gennem butikken. Ved koncerten i Helligaandskirken vil du møde en endnu mere raffineret og helstøbt Vivaldi, når Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester opfører hans ”Magnificat” fra 1719 for kor, solister og strygere.

”Magnificat” er en prægtig musikalsk skildring af ”Marias Lovsang”, der løfter den smukke tekst til en højere forståelse igennem ni satser. Det er Vivaldi, når han er bedst med indsmigrende melodiføring, effektfulde italienskfarvede harmonier og sekvenser, der giver musikken vinger og energi – typisk for netop Vivaldi.

Händels ”Dixit Dominus”

Man kan heller ikke sige barokmusik uden at nævne Händel. Andet programpunkt for koncerten er hans voldsomme ”Dixit Dominus”, som er skrevet over den dramatiske tekst fra Davidsalmen 110 i 1707, da han blot var 22 år.

”Dixit Dominus” er et sublimt værk, der gør den dramatiske tekst om Guds resolutte hævn over sine fjender levende i en række kontrastfyldte satser. Værket fremstår prangende, svulstigt, og går ud over alle grænser, lige præcis som god barokkunst skal.

Flyt 

Holdet bag

Dirigenten, sangerne og orkestret bag de vellydende toner er Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester, der i år fejrer deres 10 års jubilæum. Med dirigent og organist Ruben Munk i spidsen, er de i de forgangne 10 år blevet et etableret ensemble i den klassiske musikverden både i Danmark og i udlandet, hvor de har spillet koncerter og været del af både radio- og TV-transmissioner. Ensemblet består af danske og nordiske professionelle kræfter.

Sangere, orkester og dirigent har alle deres solokarrierer som etablerede sangere og musikere, men i Christian IV’s regi mødes de som en enhed og lader deres talenter smelte sammen til glæde for publikum.

Hvor og hvornår?

Har du lyst til at opleve Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkesters guldglitrende koncert, kan du enten købe billetter via linket her eller i døren inden koncerten.

Koncerten foregår i Helligaandskirken på Strøget, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København K, kl. 19.30-21.00.

Og har du lyst til et lille glas efterfølgende, er du velkommen til at blive hængende, hvor der vil blive serveret lidt godt til ganen og maven.

Foto: Erik L. Underbjerg

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *