Anmeldelse: A Musical X-Mas ll, Fredericia Teater

Anmeldelse: A Musical X-Mas ll, Fredericia Teater

Af Sanne Halkjær Hebsgaard

 

Da jeg træder ind i Fredericia Teaters Lille Sal, bliver jeg så småt overdynget med julestemning. Lyset er en smule dæmpet, og på scenen foran mig står der det smukkeste juletræ proppet med det fineste julepynt. Julegaverne er pakket sirligt ind, i pejsen knitrer det varme træ, og lænestolene ser dejlig behagelige ud. Alt er fredeligt, og alt omfavner mig stille og roligt med julestemningen, her i november måned.

Kort efter kommer orkesteret ind i de mest julede skjorter, jeg kan forestille mig, og de slår tonerne an med dejlig julemusik. Nu er stemningen sat. Nu kan julemusikken bare strømme ud til publikum og mig, for jeg er klar til at modtage de dejlige toner.

Igennem denne julekoncert tager jeg mig flere gang i at sidde og rocke med. Jeg elsker jul – især julemusik. Og sangerne Thomas Jensen, Cecilie Thiim og Fredeikke Maarup Viskum klarer disse julesange til perfektion. Både de velkendte og de ukendte julesange, som de bringer frem, giver de hele armen. Der bliver blandt andet i første del af koncerten åbnet med den velkendte ”Bjældeklang”. Tempoet er oppe, energien er oppe, og humøret er oppe. Dette, blandet med fantastiske harmonier, bringer smilet frem på mine læber.

Imellem de forskellige julesange, som publikum bliver budt på, er der små bidder, hvor sangerne taler til publikum. Dette gælder, hvorfor de nu har valgt den kommende sang, eller hvor meget sangen betyder for dem, eller hvad de mon skal ønske sig i julegave. Det skaber en dejlig intim stemning blandt publikum og sangerne.

Under første del af julekoncerten bliver publikum bedt om at være med til en fællessang. Bag på programmet står ”Risengrødssangen” skrevet. Dagens fællessang. Orkesteret spiller for, mens sangerne, og ikke mindst publikum, synger til. Børn og voksne synger med, som om de ikke har lavet andet.

Op til flere gange sidder jeg med gåsehud, fordi musikken og sangerne er sammensat så fantastisk. En sang, der især imponerer mig, er I en stjerneregn af sne” af Mads Langer. Her synger Thomas Jensen for, hvor Cecilie Thiim og Frederikke Maarup Viskum fungerer som kor. Min krop bliver gennemboret af disse vidunderlige indtryk. Lyset i salen bliver i omkvædet til en stjerneregn, og julestemningen daler ned over publikum. En ubeskrivelig følelse, som jeg blot bliver bekræftet i, i netop dette øjeblik.

Denne julekoncert er helt klart noget for alle. Det kan jeg også se, når jeg kigger rundt i salen. Her er både børn i nissetøj og nissehuer med mor og far eller bedsteforældrene, der er også forældreparret, der skal nyde en eftermiddag med julemusik og julestemning alene, og så er der parrene og deres venner, der mødes over et glas rødvin. Jeg ser ikke så mange unge, på min alder. Måske fordi det er en koncert, der hylder julen. Men jeg synes nu sagtens, at de unge kan tage ind og se denne julekoncert. Formålet med koncerten er at skabe julestemning, og det formår de altså. Uanset alder, går alle fra salen og nynner videre på julesangene, begynder at snakke om julen vi snart går i møde, eller ønsker hinanden glædelig jul.

 

Fredericia Teater, Lille sal, Prinsessegade 29, 7000 Fredericia

Spilleperiode: 16. november-16. december 2018

Set den 18. november 2018

Foto: Fredericia Teater

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=143&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

Medvirkende: Thomas Jensen, Cecilie Thiim og Frederikke Maarup Viskum

Orkester: Pojken Flensborg/Thomas Møller, Søren Østergaard Pedersen og Frederik Larsen

Instruktion, musikalske arrangementer og orkestrering: Rob Hartmann

Scenograf: Noemí Costa

Lys: Per Toft Hansen og Erik Vejen

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *