Anmeldelse: Anonyme Sexister, Teatret ved Sorte Hest (Team Teatret)

Anmeldelse: Anonyme Sexister, Teatret ved Sorte Hest (Team Teatret)

Af Christian Skovgaard Hansen

 

’Anonyme Sexister’ er ny dansk dramatik produceret af Team Teatret. Navnet leder tankerne hen mod Anonyme Alkoholikere, AA, og Anonyme Sexister er et tilsvarende behandlingstilbud mod en afhængighed. Forestillingens grundtema er sexismen, altså diskriminationen på baggrund af køn, men også vores måde generelt at kommunikere sammen på internettet behandles.

 

Internettet har mange muligheder, og man kan (næsten) være den, som man vil. Det er nemt at gemme sig bag skærmen, men internettet glemmer ikke, og alt er offentligt. Man kan skrive stort set alt – og man gør det. De sexistiske kommentarer, fordommene mod henholdsvis mænd og kvinder, er blot en af mange fordomme på internettet.

 

AS_alle_paa_raekke-1200x800

 

Men omkostningerne kan også være store. Der er derfor brug for Anonyme Sexister. Her møder vi den aldrende Frank, som er fraskilt og ikke har nogen kontakt til sin teenagesøn, Markus. Frank har erkendt sit problem, og han er nu på trin 9 ud 12 i behandlingsprogrammet. Overfor Frank står den (dum)smarte Nicky i sit fine jakkesæt, og Nicky er ikke bange for at komme med dårlige jokes og sexistiske kommentarer efterfulgt af sit bøvede grin. Overfor disse to står den unge kvinde Emma, som nu er mødeleder i Anonyme Sexister, men som selv har været igennem hele behandlingsprogrammet. Alle 4 er nogle stereotyper, men vi kan formentlig alle nikke genkendende til dem.

 

Nicky mener, at det hele jo bare er for sjov. Herregud, det er jo bare ord. Det er jo bare skrevet for sjov og med et glimt i øjet, ikke! Men er det nu også bare det? Kan vi blot sætte os foran tastaturet og skrive, hvad vi vil? Og er det egentligt anonymt og konsekvensløst? Alt dette er ’Anonyme Sexister’s hovedtema, og Team Teatret behandler dem fornemt!

 

AS_Markus_Frank_Emma_bredformat-1200x800

 

Forestillingen er et på samme tid humoristisk, satirisk og ikke mindst alvorligt indspark i vores debatkultur. Der er hele tiden tempo på, og setuppet er godt lavet. Der er netop også tempo på nettet, hvor man måske ikke altid liiige er med… ”Mellemspillene” mellem selve forestillingen fungerer rigtig godt, og man kan kun tænke: ”Skrev de virkelig det på nettet….?!” Ordene i Simone Isabel Nørgaards manuskript fungerer perfekt under Maria Walbom Vinterbergs instruktion.

 

AS_Emma_hoejformat-800x1200

 

Alle 4 skuespillere, Sofie Ancher Vea, Kristoffer Helmuth, Mikael Helmuth og Anders Cornelius Zoffmann, gør det godt. Det er dog værd at fremhæve Sofie Ancher Vea som Emma, som nærmest har hovedrollen. Der er en vild spillelyst, og hun mestrer balancen mellem komikken og alvoren i temaet perfekt.

 

AS_Nicky_Markus_bredformat-1200x786

 

Eneste anke mod forestillingen er, at den måske er en kende for lang. Det havde ikke gjort noget at korte og skarpe den en smule, så biddet og tankerne sad endnu klarere. Det ændrer dog ikke ved, at Team Teatret med ’Anonyme Sexister’ ender med at levere en forestilling med LOL. Altså ”lots of love”, som Frank siger, da han endelig kommer tilbage på internettet – men med en mere behersket og ydmyg tilgang.

Og skriv nu pænt – det er ikke så slemt eller svært! Og kom afsted og se Team Teatrets ’Anonyme Sexister’ – det er fantastisk godt teater!

 

 

 

Gæstespil af Team Teatret

Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

 

Spiller indtil den 4. juni 2016 under CPH STAGE 2016

 

Spilledato: 2. juni 2016

Fotos: Team Teatret

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.sortehest.com/portfolio-item/anonyme-sexister-af-simone-isabel-noergaard/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *