Anmeldelse: Così Fan Tutte, Den Jyske Opera, turné (gæsteanmeldelse)

Anmeldelse: Così Fan Tutte, Den Jyske Opera, turné (gæsteanmeldelse)
Af Mette Meyer, gæsteanmelder
Det er en opera med alt, hvad det indebærer: storslået klassisk musik, kanondygtige sangere/skuespillere og masser af både humor og drama.
Così Fan Tutte er en opera skrevet og komponeret af Mozart. ”Così Fan Tutte” er italiensk og betyder ”sådan gør alle kvinder”. Selvom alt bliver sunget på italiensk, er skuespillernes kropssprog og mimik så gennemført, at der ikke er nogen tvivl om, hvad der foregår. Skulle nogen alligevel være i tvivl er der – som så mange andre gange – opsat et panel over senen, hvor teksten bliver oversat.
 
Klassisk opsætning
Operaen handler om to venner, der forklæder sig og forføre hinandens kærester for at teste deres troskab. Formålet er at bryde med de romantiske forestillinger om kærlighed og se realistisk på tingene, at elske hinanden i medgang og modgang og at få det til at fungere.
 
Klassisk opsætning
 
Det hele er fremført med masser af humor og små sjove detaljer, der giver noget at se på i de lange arier. I det hele taget var alle skuespillere meget professionelle, dygtige og underholdende hele vejen igennem. Især de mandlige hovedroller giver den fuldt ud i deres narrestreger på senen.
Moderne opsætning
For første gang oplevede jeg ”Demokratisk Opera”, som er et anderledes koncept, der giver publikum retten til at vælge imellem moderne og klassisk, og sandhed eller konsekvens. Dette giver fire mulige udgaver af operetten og publikum bliver en del af det, der foregår på senen i stedet for “usynlige” observatører. Den version, som jeg så, kan bære undertitlen “de kloge narrer de mindre kloge”, og så siger jeg ikke mere.
Selvom jeg kun fik set en af de fire fortolkninger, er jeg sikker på, at de alle er lige underholdende og gribende.
Den Jyske Opera, turné
Alsion, Sønderborg
Turné indtil 17. marts 2015
Operaen bliver opført seks gange endnu i løbet af marts:
06/03-2015 Herning Kongrescenter
07/03-2015 Aalborg Kongres og Kultur Center
12/03-2015 Det Kongelige Teater – Gamle scene
13/03-2015 Det Kongelige Teater – Gamle scene
16/03-2015 Musikteatret Albertslund
17/03-2015 Frederiksborgcentret, Hillerød
Spilledato: 27. februar 2015
Fotos: Kåre Viemose
Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.jyske-opera.dk/dk/oplev-opera/cosi-fan-tutte/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *