Anmeldelse: Den vægelsindede, Teatret Møllen – på turné

Anmeldelse: Den vægelsindede, Teatret Møllen – på turné

Af Sanne Halkjær Hebsgaard

I Den Danske Ordbog er vægelsind forklaret med: ”Vanskelighed ved at træffe beslutninger.” Altså kort fortalt ubeslutsomhed. At være vægelsindet er derfor forvirrende for både dig selv, men i den grad også for dine omgivelser. Og dette har Ludvig Holberg skrevet komedien Den vægelsindede omkring.

Den vægelsindede handler om den lunefulde Lucretia, der i den grad er ubeslutsom. Hendes humør og temperament er altid omskifteligt, og man ved aldrig, hvor man har hende. Lucretias tjener, Torben, siger, at hun har 16 personligheder, så man ved aldrig hvilket ben, man skal stå på i hendes selskab. Og Lucretia og hendes vægelsind bliver rodet ind i et sandt kærlighedsdrama, der folder sig ud for øjnene af publikum.

Teatret Møllen har valgt at turnere rundt med denne komedie udendørs, og derfor er kulissen en lastbil. Denne fungerer derfor som scenografi, og samtidigt også som en barriere mellem publikum og skuespillerne. Den vægelsindede foregår derfor i og omkring lastbilen, og det er faktisk et ret sjovt koncept. For skuespillerne har egentligt ikke brug for meget mere end det og nogle få rekvisitter for at fremføre en utroligt komisk og lattervækkende udgave af komedien.

For at spice Ludvig Holbergs komedie lidt op, er der i denne udgave tilsat nogle nutidige emner, og så er der drysset med nogle velkendte dansktopsange, som publikum får rig mulighed for at synge med på. Det skaber en utroligt hyggelig stemning publikum iblandt, og samtidigt opstår der også en særlig kemi imellem publikum og skuespillerne. Skuespillerne omfavner alle i publikum, og de kommer med små kommentarer undervejs, der ikke er i manuskriptet, men som derimod opstår i øjeblikket.

Lucretia spilles ikke blot af én men af hele tre skuespillerinder, her Connie Tronbjerg, Ane Helene Hovby og Nadia Jasmin Nielsen. Dette greb er både komisk, da deres ”undskyldning” er, at de ikke kunne blive enige om, hvem der måtte spille hende, men samtidigt også med til at understrege Lucretias vægelsind. Og så må jeg bare sige, at de tre kvinder tilfører noget humoristisk og interessant til både Lucretia, og de andre roller de også har i komedien. Det skaber på ingen måde forvirring, men derimod morskab for publikum, at de løber sådan frem og tilbage, og skifter personlighed i tide og utide.

De mandelige roller spilles af Klaus Andersen og Thomas C. Rønne. Og de er, lige som kvinderne, utroligt humoristiske. Samtidigt har de også nogle dejlige stemmer, og dem får publikum lov til at høre, når de flere gange synger for og sammen med publikum – og selvfølgelig også sammen med de kvindelige skuespillere. Og sammen med de tre andre kvinder er dette en skøn sammentømret gruppe, der rammer plet, lige i lattermusklen!

Skuespillerne er iklædt nogle meget fine kostumer! Allan Frausings kostumedesign er lige i nåleøjet og helt klart i den rette ånd. Der er ingen tvivl om, at det er en ældre komedie, der fremføres, for kostumerne er derefter, og utroligt flotte. Jeg bliver derfor også nødt til at fremhæve Lucretias kjole(r). For at løse ”problemet” med tre skuespillerinder, er Lucretias kjole delt op i tre. Det vil sige, at der er en venstre side, en midte og en højre side af hendes kjole. Derfor, når de tre skuespillerinder står samlet, ligner de (næsten) kun én Lucretia. Det fungerer helt vildt godt, og publikum kan kun få et lille grin på over humoren i dette kostume.

Teatret Møllen turnéer netop nu rundt med komedien Den vægelsindede for at markere 300 året for dansk teater. Sikke en bedrift. Og jeg må sige at denne komedie er det helt rette valg! Nogle unge vil måske tænke, ”Åh nej hvor kedeligt med Ludvig Holberg”, men der tager de altså fejl. For Teatret Møllens udgave af Den vægelsindede er virkelig sjov og faktisk også et smukt billede på 300 året. Og så er komedien bestemt ikke kedelig! Der er 110 % chance for grin, og en god times tid der flyver af sted. Så find klapstolen frem, og varm smilet op, og tag med Teatret Møllen med ud i den friske luft for at se Den vægelsindede i løbet af juli måned.

Centerpladsen, 6360 Tinglev (på turné)

Teatret Møllen, Møllepladsen 4, 6100 Haderslev

Spilleperiode: På turné 1.-23. juli 2022

Ser spilleplan nedenfor i link (gratis)

Set den 6. juli 2022

Fotos: Søren Hasselgaard Skaaning

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Klaus Andersen, Thomas C. Rønne, Ane Helene Hovby og Nadia Jasmin Nielsen

Dramatiker: Ludvig Holberg

Instruktør: Rasmus Ask

Kostumedesign: Allan Frausing

Varighed: Ca. 75 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *