Anmeldelse: Esbjerg Revyen 2023, Musikhuset Esbjerg (Esbjerg Revyen)

Anmeldelse: Esbjerg Revyen 2023, Musikhuset Esbjerg (Esbjerg Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen

Esbjerg Revyen – nu 2023 – spiller stadig i Musikhuset Esbjerg. Præmissen og konceptet stadig, at revyen er en skøn blanding af både nyskrevet materiale og numre, der har været brugt før. Men revyen er blevet til en vinterrevy. Det gør ikke spor – den holder stadig, og kvinden i spidsen for det hele, Hanne Bjørnskov, kan også være tilfreds i år.

Revyen er som vanligt som en sammenkogt ret, hvor der gerne skulle være balance i både ingredienserne og blandingsforholdet. Det lykkedes her i Trine Gadebergs succesfulde instruktion, hvor humor, stikpiller og holdets store musikalitet går op i en større enhed. Tempo, timing og skift sidder lige i skabet. Skulle man savne en lille ting i år, er det det lidt mere alvorlige nummer, hvor pulsen lig kommer lidt, og hvor nummeret har noget større på hjerte.

Trine Gadeberg står også selv på scenen, og denne gang sammen med de tre herrer Gordon Kennedy, Kasper Gattrup og Jan Svarrer. Spilleglæden og det store samspil lyser ud af dem alle fire. Musikken leveres igen i år fortrinligt af Peter Bom, som nok ”bare” sidder bag sit klaver, men som absolut ikke kan undværes.

Trine Gadeberg giver os igen Pelle-figuren, der stadig leverer alle de sandheder, som de voksne måske nok er foruden, men som ikke desto mindre er den skinbarlige sandhed. Denne har hun netop holdt nythår, og forældrene og ikke mindst de mindre pæne ting, som de siger, tages under (k)ærlig behandling. Hun er også på en og samme tid både hylende morsom og tåkrummende som dansktopsangeren Ingerlise, der med stemme som skærer igennem alt, synger en række af hendes egne ”hits”.

Anden akt åbnes med en yndig version – efter idé af Trine Gadeberg – af ”Disney on Ice”, hvor særligt Gordon Kennedy er fortryllende og skøn som skøjteprinsessen i ”Beauty and the Beast”. Han kan også sine parodier, selvom ikke alle af portrætterne er helt nye længere.

Han leverer også et meget præcist portræt brandingkonsulenten, som igen skal hjælpe med at brande Esbjerg. Alle, der bare har snust til konsulentbranchen, kender kun alt for godt de lidt smart i en fart-konsulent, som egentlig ikke lever noget nyt, mens de forudsigelig banaliteter står i kø, alt i mens pengene strømmer ud af kassen. Jan Svarrer er heroverfor udvalgsformanden, der prøver at holde styr på det hele, alt imens borgerne, her i Kasper Gattrup og Trine Pallesens figurer højlydt lufter deres holdninger!

Jan Svarer er også morsom i et nummer om fortids-, nutids- og fremtids-Jan. Hvis skyld er problemerne mon? Og kan man overhovedet splitte sig selv sådan op? Kan man overhovedet bruge det som ansvarsfraskrivelse? Mon dog… Han er også morsom i nummeret ”Hverdagsproblemer”, hvor en række af de kendte ordsprog med dyr tages under kærlig behandling – eller er det mon ren flueknepperi!

Kasper Gattrup viser overskud og musikalitet som impro-musikeren, der til det lokale radioprogram skal spille live fra Musikhuset Esbjerg. Herudover er han morsom som den lettere energiske affaldssorterer, som måske nok tror lidt for meget på sorteringens lyksaligheder! Han gør det også godt som den desperate akademikerfar, der må indse, at der er stor sandsynlighed for, at parret får en håndværkersøn, i Vase & Fuglsangs nummer ”Scanning” fra ”Hjørring Revyen 2022”.

Kasper Gattrup, Gordon Kennedy og Jan Svarrer er også charmerende sammen i Vase & Fuglsangs måske helt politisk korrekte, men ganske sjove nummer ”Venter”, hvor de venter, venter… og venter, alt imens husets frue gør sig klar.

Nummeret ”Sange vi siger farvel til” viser, at de fire medvirkende også kan sammen, og den viser os igen den gennemgående musikalitet i dette års revy. Wokebevægelsen og krænkelsesparatheden tordner frem. Mon musikkataloget bliver det næste, der tages fat i? Vi får her i hvert fald et flot potpourri med sang, som måske vil lide den skæbne!

Esbjerg Revyen 2023 er en velkomponeret revy, der kan – næsten – det hele. Den varmer i hvert fald i vinterens kulde, og hvis ikke dens humør og humor ikke kan give lidt lyspunkter og store grin i mørket, så er der ikke meget andet, der kan! Læg hertil, at det er før revyen, er muligt at nyde en ganske glimrende tre retters-menu, og opskriften på en fornøjelig og hyggelig aften er lagt.

Esbjerg Revyen

Musikhuset Esbjerg, Havnegade 18, 6700 Esbjerg

Spilleperiode: 1.-22. februar 2023

Set den 1. februar 2023

Foto: Esbjerg Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Trine Gadeberg, Gordon Kennedy, Kasper Gattrup og Jan Svarrer

Instruktion: Trine Gadeberg

Scenografi, koreografi og assisterende instruktion: Jens Frausing

Lysdesign: Niclas Eriksen Poulsen

Kapelmester og arrangement: Peter Bom

Tekster og musik: Jan Svarrer, Peter Bom, Vase & Fuglsang, Rasmus Søndergaard & Lars Bisgaard, Bent Fabricius-Bjerre, Gordon Kennedy, Ebbe Ravn, Trine Gadeberg, Kasper Le Fevre, Howard Ashman, Alan Menken, Kasper Gattrup, Leif Fabricius og diverse

Varighed: Ca. 2 timer og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *