Anmeldelse: Fame, Vilhelmsborg Festspil

Anmeldelse: Fame, Vilhelmsborg Festspil

Af Lise Barslev

”Fame! I’m gonna live forever!” Mange kender de kendte ord i filmen ”Fame”, fra 1980. Filmen og forestillingen følger en flok ambitiøse unge mennesker, som skal til at begynde deres livs eventyr ved start på ”New York High School of Performing Arts”, deres drømmeskole.

Vilhelmsborg Festspil er udendørs teater, som har en vis form for charme, dog så skyllede regnen ikke blot over publikum, men også over skuespillerne. Men dette var blot endnu en udfordring, som det dygtige hold fra Vilhelmsborg sagtens kunne klare. Det var så imponerede, at selvom scenen sejlede og mindede mest om en swimmingpool, så formåede skuespillerne alligevel, at klare sig igennem. Dog ikke uden et par fald, men det var faktisk det som imponerede mig, at de rejste sig op, som om intet var sket og spillede videre, selvom det så ud som om de virkelig slog sig. Det skal de virkelig have et kæmpe skulderklap for.

De smukke omgivelser omkring Vilhelmsborg indrammer scenen i en form for idyl, dog var det ærgerligt, at den ellers meget flotte scene var blevet lavet så bred. Det tog nemlig noget af illusionen. F.eks. var der i den ene side et skilt med årstallet på, som skiftede undervejs i forestillingen; den opdagede jeg først efter lang tid, og dette gjorde, at man som publikum blev forvirret over, hvor man befandt sig på tidslinjen.

”Danser rundt i gaden” er titlen på et af numrene i forestillingen og grunden til at denne bliver nævnt er af to grunde. Den første grund er, at Vilhelmsborg Festspil virkelig har overgået sig selv på dansefronten i år. Jeg var virkelig imponeret over, hvor avanceret dans der indgik i forestillingen. Philippa Lund Frederiksen har i år stået for koreografien og hun har virkelig gjort et godt stykke arbejde. Det var en dejlig overraskelse som gjorde, at regnen ikke virkede lige så slem.

Den anden grund er ikke så meget en grund, men mere en ”den”, nemlig Tyrone Jackson også kendt som Jesper Møller Hermansen. Jeg kunne ikke fjerne blikket fra ham. I mine øjne er han en såkaldt ”Tripple threat”, nemlig at han mestrer dans, skuespil og sang. Især hans danseevner og skuespil tryllebandt mig. For det første lod han sig ikke mærke af regnen og den våde scene, han fremførte frygtløst hans vilde spring og akrobatik. Derudover så spillede han også virkelig godt, og det gjorde, at han virkelig rørte mig og nåede helt ud til scenekanten, når han spillede.

Dans og sang er to styrker som Vilhelmsborg besidder, desværre så drukner sangen for det meste derude i det fri. Det er virkelig ærgerligt, at man ikke kan høre, hvad skuespillerne siger, når de taler, og når bandet spiller, så er også der flere steder hvor man slet ikke kan høre, hvad der bliver sunget. Dette sker f.eks. under sangen ”Tænk på Meryl Streep” som er sunget af forestillingens hovedrolle Serena Katz, som bliver spillet af den meget smukke Amanda Svejstrup Brarup. Svejstrup er virkelig en dygtig sanger, og det kan man sagtens høre rundt omkring i stykket, men flere gange, når der bliver sunget solo eller når de alle synger sammen, så drukner stemmerne enten i hinanden eller i musikken.

Men alt i alt så er det bestemt værd at tage en tur ud på Vilhelmsborg for at se Fame for de har virkelig noget at byde på. Jeg var i hvert fald underholdt og havde en god aften – selvom jeg var gennemblødt.

Vilhelmsborg Festspil

Vilhelmsborg, Vilhelmsborg Alle 1, 8320 Mårslet

Spilleperiode: 30. juli-17. august 2019

Set den 30. juli 2019

Fotos: Frederik Alsing Carlsen og Lars Rubach

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Amanda Svejstrup Brarup, Anders Bie Westphael, Annie Højer Hviid, Daniel Edvin Cleman, Freja Nørgaard Jensen, Freja Rosenlund, Jakob Rønnow Sand, Jesper Møller Hermansen, Kat Stephie Holst Godbersen, Kat Stephie Holst Godbersen, Kat Stephie Holst Godbersen, Lærke Thams Nord Hansen, Maia Høyer Monod, Mette Mathiasen, Morten Morre, Nadia Fogh Lauridsen, Niels Rævdal, Nikoline Tanghus Sørensen, Oliver Jæger Henriksen, Rebecca Kappel, Therese Elliot Eriksen, Sofie Søndergaard Fisker, Sophie Bergkvist Lillelund, Thomas Bové Christensen

Instruktør: Dorthe Hansen Carlsen

Koreograf: Philippa Lund Frederiksen

Kapelmester og vocalcoach: Kasper Skytte

Scenograf: Kristine Elisabeth Ib Pedersen

Varighed: Ca. 1,5 time uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *