Anmeldelse: Fremtids_Drømme, Det Kongelige Teater (BalCon, Projekt Dansedrømme)

Anmeldelse: Fremtids_Drømme, Det Kongelige Teater (BalCon, Projekt Dansedrømme)

Af Christian Skovgaard Hansen

Foreningen BalCon gæstede denne weekend Skuespilhusets Mellemgulvet med endnu en forestilling i deres Projekt Dansedrømme. Sidste års forestilling havde titlen ”Frihed” og i år er tiden kommet til Fremtids_Drømme.

Forestillingen iscenesætter 23 unge menneskers drømme om fremtiden med koreograf Tim Rushton som samlende kreativ kraft. De unge medvirkende er mellem 14-22 år, og de kommer med vidt forskellige historier og tanker – både om nutiden, men også om fremtiden. Tim Rushton har fornemt samlet disse tanker i et sanseligt og musikalsk indtryk, hvor der nok stilles krav til de medvirkende, men ikke mere end det mulige, da Rushton møder de unge i øjenhøjde.

Omdrejningspunktet for forestillingen handler om at være ung i dag og om at finde sig selv i en verden, som hele tiden forandrer sig. Det er – som forestillingens titel antyder – også en forestilling om de tanker og drømme, som man som ung har for fremtiden. Det er tanker om at finde styrke til at være, til at kæmpe og til at elske.

Det hele er ikke bare fest og farver og drømme om det gode liv. Dé er der også – og skal også være der. Men der er også plads til usikkerheden omkring blandt andet kærlighed, identitet og ikke mindst livets og verdens udvikling og til angsten og bekymringen. Mennesket – og dermed også ungdommen – er på en og samme tid sårbart, men også stærkt. Der er meget at skabe, men der er bestemt også noget at tabe. Med Griegs ”Kringsat af fjender” italesættes dette fornemt.

Med afsat i disse tanker og drømme har Gert Østergaard også skabt en klangfuld og tilpas vild, men også drømmende musik, som spilles live på scenen, mens Maja Brix har skabt blomsterkostumerne, som – lige som de unges liv og krop – udfolder sig fra ensfarvede kostumer med knopper, som er klar til udspring, og til flotte og farverige blomster, som med tiden bliver flere og flere, og som orienterer sig efter den retning, som de nu finder rigtig.

Udover de unge mennesker medvirker også et ældre par, som mest ser med fra sidelinjen, men de både ser verdenen og de unges tanker og drømme udefra, men bestemt også indefra. Alle har været unge engang, og også de har haft tanker og drømme. Det skaber en fin forventning, eftertænksomhed og balance i forestillingen. De unge bliver også ældre med tiden.

Fremtids_Drømme er en livsbekræftende forestilling, hvor danseglæden lyser ud fa de medvirkende. Det er en forestilling ikke bare om de tanker og drømme, som de unge medvirkende har, men bestemt også om dem, som vi andre, lidt ældre har. De skuer frem ad nu, mens der med tiden også vil blive behov for at skue bagud. Der er bestemt håb for fremtiden med deres tanker og drømme, og vi tror på, at de – i hvert fald nogen af dem – nok skal blive virkelighed. Hvad er dine fremtidsdrømme?

Foreningen BalCon, Projekt Dansedrømme

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Mellemgulvet, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K

Spilleperiode: 5.-7. august 2022

Set den 7. august 2022

Foto: Per Morten Abrahamsen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/ekstern-arrangor/projekt-dansedromme?section=top

Medvirkende: Anna Nederby Olesen, Annika Jervelund, Asta Kemp, Blume Yamina Gaier, Carla Mejlvang Aasberg, Ella Fearrington, Emilie Sofie Wich, Emma Carlsen, Felix Sieben, Ida Carina Christensen, Ida Marie Johanson, Klara Johanne Andersen, Lea Lund Have, Mads Mørck Christensen, Maria Møller, Maria Berg Olsen, Mille Nielsen, Naja Krell Knudsen, Patrik Chabert Teken, Sarah Blomgren Barth og Silke Leal-Egekvist

Et ældre par: Laila Wik og Finn Boye Christensen

Koreograf: Tim Rushton

Komponist: Gert Østergaard

Kostumer: Maja Brix

Koreografassistent: Vidar Hansen og Marcus Alexander Roydes

Kunstnerisk leder: Anette Abildgaard

Varighed: Ca. 1 time uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *