Anmeldelse: Harlekin Kok, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Harlekin Kok, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

Når du træder ind ad Tivolis hovedindgang, skal du ikke gå mange skridt, før du møder det gamle, fine Pantomimeteater, som stammer tilbage fra 1800-tallet. Teatret rummer en masse historie og ikke mindst traditioner, og i dag er det Tivoli Ballet Teater, der videregiver disse gamle historier blandt andet igennem de traditionsrige pantomimer. Pantomimen er et sprog indenfor balletten, hvor man med fagter blandet ind i dans fortæller historier om blandt andet Harlekin, Columbine og Pjerrot, som jeg havde fornøjelsen af at se denne sommeraften i Harlekin Kok.

Harlekin elsker i hemmelighed Columbine, og derfor har han ladet sig ansætte som kok hos Columbines far, Kassander. Og havde det ikke været for den nævenyttige Pjerrot, var det måske gået. Men Harlekin bliver opdaget, og smidt på porten. En venligsindet troldmand kommer ham dog til hjælp, og ved at bruge sit magiske sværd lykkes det ham at komme ind i huset igen. Og så er det Harlekin, der er ovenpå, og som sammen med Columbine kan drille både Kassander og Pjerrot, indtil det unge par til slut forenes foran kærlighedens fe.

Der er ikke meget kød på handlingen, men for mig er det egentlig heller ikke det, der gælder ved pantomimer. Det, der tæller, er genrens tradition, udendørsomgivelserne og folkeligheden. Harlekin Kok er ikke den største oplevelse for balletentusiasten, men forestillingen favner bredt i sin folkelighed, der når ud til både barn som voksen.

På trods af den tynde og til dels langtrukne handling, har Harlekin Kok alligevel mange af de vigtige elementer med. Der er både kærlighedshistorien mellem Columbine og Harlekin og det morsomme og skæve i den fjollede og ikke så intelligente Pjerrot.

Det er en forestilling for alle. Handlingen er let at forstå, og den foregår i et tempo, hvor alle kan følge med. Også følelserne på scenen er genkendelige for både unge og gamle. Forestillingen er let fordøjelig, og det er netop det, der er en del af pantomimernes DNA.

Mange publikum var samlet på denne varme sommeraften om pantomimen, og der blev begejstret hvisket i krogene under hele forestilling, samtidig med at børnene grinede højlydt hver gang, at Pjerrot blev slået i numsen! Pantomimen er og bliver en ganske særlig sommeraktivitet, der heldigvis lever i bedste velgående.

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 4. april-25. august 2019

Set den 13. juli 2019

Foto: Tivoli

Lyst til at købe en billet? Billetten er inkluderet i entrébilletten

Lyst til at vide mere? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2019/harlekin+kok+2019

Medvirkende: Tommy Edvardsen, Kathleen Videira, Robert Thomsen, Allan Nielsen, Donovan Delis-McCarthy mfl.

Iscenesættelse: Tommy Edvardsen assisteret af Per Lundsgaard

Dramaturg: Henrik Lyding

Musik indspillet af: Prague Philharmonic Orchestra

Dirigent: Martin Åkerwall

Varighed: Ca. 30 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *