Anmeldelse: Helte, Edison (gæstespil af Glad Teater)

Anmeldelse: Helte, Edison (gæstespil af Glad Teater)

Af David Jørring, gæsteanmelder 

En gruppe usandsynlige helte, med lige dele gode intentioner og utroligt gåpåmod, skaber rammerne for Glad Teaters stykke, der ikke er bundet af traditionelle regler for dramatik.

Med forestillingen har Glad Teater formået at skabe en indtagende og anderledes teateroplevelse, der både i form og indhold henvender sig godt til det yngre teaterpublikum.

Særligt det interaktive format gør, at ‘Helte’ rammer plet hos netop dette segment. Det er derfor også en forestilling der egner sig bedst til skoleforestillinger eller ”bedsteforældre med børnebørn teaterture”, og således er det heller ingen overraskelse, at forestillingen er sammenkædet med undervisningsmateriale til folkeskolen.

1

Mens ideen om hverdagens helte og er et smule genbrugt budskab om mere kærlighed i verden, og savner en smule dybde, må man tage hatten af for, at det lykkedes Glad Teater at tvinge publikum til at forholde sig til flere af rollebesætningens handikap. Med en god del humor, og ikke mindst selvironi, ender det med, at publikum, der til at starte med måske hverken vidste hvilket ben de skulle stå på, eller hvad de skulle tænke om det hele, ender med et grin og en god oplevelse.

Der er på ingen måde tale om en klassisk teaterforestilling, og almindelige elementer i teaterverdenen, som scene og publikumsrækker, er fjernet med den effekt, at publikum hele vejen igennem er en aktiv del af forestilling. Der er heller ikke tale om en traditionel fortællingsstruktur, og forestillingen lever i stedet i den grad op til målsætningen om at være en unik forestilling, der i højere grad synes at være inspireret af diverse bootcamps end teaterforestillinger.

”Bootcampen” er opbygget af en række indslag der varierer mellem manuskriptfølgende dialog, opgaver til publikum, hvor ingen kan undgå at skulle deltage, og filmsekvenser. De indlagte filmklip er blandt forestillingens højdepunkter, og det er uden tvivl her der hentes flest grin fra publikum.

Den nervøse og lettere akavede distance heltene møder ude i verden, og som de fleste blandt publikum nok kan relatere til, bliver her fremlagt med en imponerende humor og lethed. Disse indslag medvirker også til at nedbryde publikums mulige tilbageholdenhed for at lade sig rive med af forestillingens mange interaktive aspekter.

Det er en forestilling, som for det traditionelle teaterpublikum formentlig vil drage associationer til amatørforestillinger og en halvt glemt skoletid, men som for det segment det egner sig godt til, uden tvivl er et besøg værd.

 

Glad Teater
Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C

Spiller fortsat d. 16. juni kl. 17.30 og onsdag d. 17. juni kl. 17.30 under CPH STAGE


Spilledato: 15. juni 2015

Foto: Søren Meisner

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere her:

http://www.cphstage.dk/forestilling/helte/Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *