Anmeldelse: Lev Spil Dø, Forscenen, Skuespillerakademiet

Anmeldelse: Lev Spil Dø, Forscenen, Skuespillerakademiet

Af Rose Himmelstrup Hansen, gæsteanmelder

Hvad ville du gøre, hvis du havde 50 år, 10 år, 1 år eller bare en time tilbage af dit liv? Det er tydeligt, at de unge i løbet af de sidste tre uger virkelig har taget spørgsmålet op til overvejelse, og deres svar er ærlige, reelle og sjove. Og det er også deres overvejelser, som de har bygget forestillingen på. Den er skrevet af spillerne selv, og den taler derfor lige ind i de jævnaldrendes hjerter: Det er bestemt en forestilling for unge mennesker!

Det er imponerende, hvad disse otte unge har nået på tre uger. Hvis du tager ind og ser dette stykke, kan du forvente humor og smil på læben, men også en panisk angst, for spørgsmålet lyder: Hvor længe tror du, at du lever endnu?

½

’Lev Spil Dø’ er ikke et mesterværk. Det er ikke en tur på Det Kongelige, men det kan man heller ikke forvente, når Skuespilakademiets unge, håbefulde talenter sætter en forestilling op. Der har ikke været samme tid til at kæle for detaljen; til gengæld har den meget andet at byde på.

Det er en kæmpe udfordring at have otte spillere på scenen, når alle spillerne skal have cirka lige meget taletid. Der kommer derfor også rigtig mange små historier med, og den ene begynder, før den anden helt er slut. Derfor kan det godt blive lidt for voldsomt, ville lidt for meget og gå lidt for stærkt. En gang imellem er der også replikker, der kan virke lidt påtagede, men det er rammens mere end idéens, instruktørens eller spillernes fortjeneste.

Men når det er sagt, er det en forestilling med en enorm energi, hvor det, de har lært, stråler frem i de forskellige scener, og hvor de leger med en masse teknikker. Og det gør det spændende, livagtigt og meget sjovt. Publikum grinte højlydt og nød en aften, hvor livets store spørgsmål blev drøftet, hvor alvorlige emner blev sluppet løs og nogle gange også kom lidt tæt på, når de unge mennesker fortvivlende snakkede om, hvad de skulle nå, inden de skulle dø.

Du skal ikke se forestillingen, hvis du forventer det helt store sceneshow eller en høj professionalisme. Du skal derimod tage ind og se den, hvis du vil vide, hvad en gruppe unge vil gøre, hvis de havde meget kort tid tilbage at leve i, og hvis du vil høre sjove historier og have et par gode grin og blive fyldt til randen med ny energi.

Forscenen, Skuespillerakademiet, Shetlandsgade 3, 2300 København S

Spiller indtil 21. juni 2015


Spilledato: d. 15. juni 2015


Fotos: Forscenen


Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:
https://www.facebook.com/Forscenen?fref=ts


Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *