Anmeldelse: HYG!, Teater Får302 (FAMILIEN)

Anmeldelse: HYG!, Teater Får302 (FAMILIEN)

Af Carina Blangsbøll

 

På Teater Får302 bliver der holdt generalprøve på den perfekte juleaften, og du kan deltage i festlighederne hver dag frem til d. 19. december.

 

Vi starter med at sætte os tilrette i teatrets hyggeligt pyntede barområde. Der breder sig en duft af gløgg og julekager, imens julemusikken spiller i højtalerne. I det julestueindrettede lokale prydes væggen af de frivillige gæstestjerner. Det er nemlig deres drømmejul de medvirkende, aften efter aften, skal få til at gå op i en højere enhed. Hver dag byder på en ny og ”helt almindelig” gæstestjerne, som tidligere på dagen bliver afsløret på Facebook.

 

foto_1HYG

 

Ekstra ros er bestemt fortjent for selve idéen og hele det koncept, som denne forestilling bygger på, for det kommer hele aftenen igennem til udtryk på den fineste og mest familiære vis.

 

Og måske var det i grunden noget, du skulle tage hele familien med ind og se? Specielt hvis du selv mener, at din families jul trænger til at blive set med friske øjne. Så kunne det jo også være, at du selv fik øjnene op for, hvor heldige eller uheldige I egentlig er i din familie.

 

Gry Guldager og Rosa Sand Michelsen tager del i selskabet og begynder at dele armbånd ud til publikum. Armbånd, som vi senere skal bruge i iscenesættelsen af selve ”juleaften”. Aftenens hovedperson Søren, bliver sat til rette på podiet, og Gry interviewer Søren om, hvad den perfekte ønskejuleaften ville være ifølge ham. Imens kan dem med skrap hørelse høre, at Rosa tager ihærdige noter til senere brug.

 

foto_2HYG

 

Stemningen er god, og bare det at høre om, hvad en normal eller perfekt jul er for andre, sætter tankerne i gang om ens egen jul og de tilhørende juletraditioner. Hvad er godt, og hvad vi ville ønske var anderledes? Kan vi blive inspireret til at gøre noget nyt, eller er vi tilfredse med hvad vi har? Alt dette står frem i skiftende længsel, glæde og eftertænksomhed. Vi oplever simpelthen en juleblanding af kontraster og samhørighed, når vi med spørgsmål fra publikum begynder at få indblik i andre menneskers idéer om julen.

 

Hele selskabet rykker ovenpå i teatrets scenerum, og så er det ellers i gang med at forberede den perfekte jul for aftenens gæstestjerne. Forberedelserne til selve ”juleaften” kan virke lidt langsommelige, men under omstændighederne med publikum som medspillere på scenen, kan det så gøres hurtigere? Det virker efterhånden som en hel kollegial rystesammentur, mens vi går og pusler os frem til at opfylde aftenens ønskejul.

 

Personligt kunne jeg godt tænkte mig at kigge forbi til endnu en ønskejul, for at se om de to skuespillere får den samme juleglæde frem i aftenens næste gæstestjerne og det dertilhørende publikum. For det tror jeg faktisk, at de gør.

 

 

 

Idé og koncept:

FAMILIEN – bestående af Gry Guldager, Rosa Sand Michelsen samt Lene Skytt

 

Teater Får302, Toldbodgade 6-8, 1253 København

 

Spiller indtil 19. december 2015

 

Spilledato: 2. december 2015

Fotos: TeaterFÅR302 og FAMILIEN

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.faar302.dk/side.asp?side=1&id=541

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *