Anmeldelse: JUL, det er TANKEN der tæller, Københavns Musikteater (Teater Hund)

Anmeldelse: JUL, det er TANKEN der tæller, Københavns Musikteater (Teater Hund)

Af Jacob Riegels, gæsteanmelder

 

’JUL, det er TANKEN der tæller’ er Teater Hunds hjertevarme billede af, hvad julekærlighed er. Et billede som bliver fremført skarpt og uden tøven. Det er en forestilling for alle der kan finde glæde og grin ved livets små ting, men er bedst nydt af børn og voksne i fællesskab.

 

’JUL, det er TANKEN der tæller’ – En meget passende titel til en juleforestillingen, men ikke en der havde sagt mig noget. Det var først da jeg var kommer ind og så scenen, at jeg indså min voksenagtige misforståelse – det var jo ikke en tanke, der talte, men en tankstation, som bliver præsenteret: ”Ja, hallo? Det er ’Tanken der tæller’ ”.

 

JUL-Det-er-TANKEN-der-tæller-Teater-Hund-Foto-Søren-Meisner-Velkomstdans

 

Ja, og hold da op for et tankstation. Hvor de har skaffet det hele fra, ved jeg ikke, men kulissen var heftig og fyldt med dimser: lufttryksværktøj, samlebånd og endda en loftkran bliver brugt undervejs. Tempoet er højt, og det hele kører på skinner.

 

Karaktererne får desuden fremvist adskillige flotte kostumer, og alt det visuelle bidrager til, at man er konstant underholdt, og at aftenen får lagt sig som en solid oplevelse.

 

JUL-Det-er-TANKEN-der-tæller-Teater-Hund-Foto-Søren-Meisner-Rutine

 

Undervejs har alle karakterer sange, som giver gode temposkift, men lyrikken holder stadig historien i gang i den korte forestilling. Lydene er hovedsageligt metalliske og spiller sammen med værkstedets redskaber. De får dog ikke givet den store musikalske oplevelse, og af og til er de uskarpe på rytme, melodi eller artikulation. Men det er dog næsten ubetydeligt for helheden.

 

På værkstedet bliver det ellers kolde metal til fulde opvejet af julepynt, glæde og leg. I programmet skriver Teater Hund, at ”Vi tror der findes en universel menneskelig humor, der forstås af både store og små”. Det må jeg sige jeg også gør, når jeg ser dem kaste sig fra den ene fjollede leg til den anden, uden at det nogensinde bliver karikeret.

 

Dette gælder særligt Anne Abednæss, der formår en oprigtig begejstring gennem hele stykket. Også  Henrik Holmen fortjener ros, idet han formår at inddrage publikum i sin improviserede bobbleplast-beatbox. Selvom Anne Dalsgaard og Birgitte Prins godt nok er mindre fremtrædende i stykket, skiller de sig ikke ud energimæssigt, og man fornemmer generelt et veludviklet samspil imellem skuespillerne.

 

JUL-Det-er-TANKEN-der-tæller-Teater-Hund-Foto-Søren-Meisner-Nissesang

 

En stor fornøjelse var også udsigten til bænkene forrest på tilskuertribunen, hvor den store gruppe børn ivrigt i takt svinger hovedet fra side til side, hver gang der sker noget nyt, med de eventuelle grin, peg og udråb. Teater Hund ved lige, hvad de skal gøre for at få dem med.

 

For os, der ikke længere kan overskue de samtlige 24 afsnit, der typisk udgør en julekalender, giver den lille juleforestilling en serie følelsesmæssige flashbacks til bl.a. Pyrus og Nissebanden. For de små forestiller jeg mig intet mindre, end at de bare på denne aften har fået julestemning, der kan matche hele resten af decembers julefortællinger tilsammen.

 

Ja, ’JUL, det er TANKEN der tæller’ er en hel lille verden af jul som den bør være, og det er da en topkarakter værdigt.

 

 

 

Gæstespil af Teater Hund

Københavns Musikteater, Kronprinsensgade 7, 1114 København K

 

Spiller indtil 20. december 2015

 

Spilledato: 4. december 2015

Fotos: Søren Meisner

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://kobenhavnsmusikteater.dk/forestillinger/jul-det-er-tanken-der-taeller/

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *