Anmeldelse: Menstrup Revyen 2019, Menstrup Kro (Menstrup Revyen)

Anmeldelse: Menstrup Revyen 2019, Menstrup Kro (Menstrup Revyen)

Af Daniel Lassen

Lidt vest for Næstved ligger der en lille by ved navn Menstrup, og i Menstrup har de en lille gammel hyggelig kro. På den kro ligger der en skøn efterårsrevy, der endnu engang her i 2019, må siges at være den lange køretur værd.

I år består holdet, foruden den kunstneriske leder Jesper Søgaard, af Ann Hjort, Camille-Cathrine Rommedahl, Jens Hauvgaard Jepsen og Jeff Schjerlund. De fleste af dem er nye navne her på kroen, og selv revyens instruktør Nikolaj Trap er ny, både her på kroen, men også som revyinstruktør i det hele taget. Menstrup Revyen er, som de fleste andre efterårsrevyer i Danmark, en opsamlings revy med en blanding af numre, man har set før i andre revyer, og en del nye skrevne numre.

Blandt revyens top numre, finder vi en del musikalske indslag. Især Jeff Schjerlunds ”Hvis livet var en musical” går rent hjem, både pga. en skøn stemme men også grundet en god tekst skrevet af revyens unge instruktørassistent og forestillingsleder Lukas Birch, der har skrevet en hel del af revyens 26 numre.

Camille-Cathrine Rommedahl har heldigvis også taget sit glansnummer ”Dit kompetente barn”, fra Ganløse Revyen 2018, med. Nummeret omhandler en lærer, der skal lave navneopråb og skal sørge for at have styr på, hvad børnene ikke må få at spise for deres forældre – og det er ikke så lidt, skal jeg hilse at sige.

Ann Hjort, der tidligere på året har spillet med i Revypeler, har heldigvis taget et par af de bedre numre med fra den revy. Især gør Vase og Fuglsangs ”Sidste kapitel” og Henrik Lykkegaards ”En forstående kvinde” stor lykke. Begge numre med Ann som hovedperson: Det ene nummer som en kvinde, der bare gerne vil have fred i verden, men desværre bliver forstyrret voldsomt af sin korpige, og den anden som hustru til en mand, der får erektion, og hvordan var det nu lige vi plejede at gøre ved det?

Selvom der er mange gode numre i revyen, er der desværre også nogle numre, der virker gammeldags, og numre, der virker til, at skulle have været relevante, men desværre var relevante for flere år siden. Bl.a. virker det en smule malplaceret at sætte et nummer ind om Simon Spies, som jo bekendt er død for mange år siden. Et nummer om Stein Bagger får vi også, og så får vi også lige serveret ”Mariehønen”, som i sin tid var fremført af Ib Schønberg, her fremført at Jens Hauvgaard Jepsen. Både ”Mariehønen” i den nye version og Stein Bagger virker malplacerede, og man sidder tilbage med tanken: Hvorfor? Desværre savner man også de helt store grinenumre, som virkelig skal få salen lagt ned.

Men alt i alt glider revyen ned med et skønt, musikalsk hold, et dejligt orkester og en skøn 3-retters menu. Nikolaj Trap klarer dermed sin debut som revyinstruktør ganske godt, og han har virkelig fået lavet en revy med fart over feltet. Sjældent har jeg set en revy gå så hurtigt, og kæmpe ros for det! Var det ikke for den svingene kvalitet i teksterne ville revyen sagtens kunne have været mere i top, men der er jo altid næste år, for de har i hvert fald fat i den lange ende! 

Menstrup Revyen 2019

Menstrup Kro, Menstrup Bygade 29, 4700 Næstved

Spilleperiode: 6. september-8. november 2019 

Set den 20. september 2019

Fotos: Menstrup Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.menstrupkro.dk/revy/menstrup-revyen/

Medvirkende: Ann Hjort, Camille-Cathrine Rommedahl, Jens Hauvgaard Jepsen, Jeff Schjerlund og Jesper Søgaard 

Instruktør: Nikolaj Trap

Instruktør assistent og forestillingsleder: Lukas Birch

Kunstnerisk leder: Jesper Søgaard 

Koreograf: Jeff Schjerlund  

Bandet: Christian Dahlberg, Josef Askov og Peter Ravn   

Tekst og musik af: Nikolaj Trap, Debney, Trapanese og Paul, Lukas Birch, Schjerlund, Jepsen og Christian Dahlberg, Leif Maibom, Rasmus Søgaard, Lars Bisgaard, Jesper Søgaard, Finn Martin, Sven Gyldenmark, Leif Fabricius, Christian Berg, Staffan Bjerstedt, Pernille Schrøder, Sebastian, Freddie Mercury, Vase og Fulgsang, Tchaikovsky, Per Dahl, Johan Strauss, Søren Anker Madsen, Casper Sloth, Henrik Lykkegaard, Timberlake og Martin Schuster

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *