Anmeldelse: Modne damer i morgenkåbe, Musikteatret i Albertslund (Landsteatret)

Anmeldelse: Modne damer i morgenkåbe, Musikteatret i Albertslund (Landsteatret)

Af Daniel Lassen

Hvad snakker kvinder på 55+ år egentlig om, når de er alene? Det er der nok mange mænd igennem historien, der har spurgt sig selv om. Men bare rolig – svaret findes her i Ann Mariagers Modne damer i morgenkåbe. Her er intet emne helligt, og alt lige fra tørhed i skeden til manglede sexliv bliver taget under behandling.

Stykket omhandler tre korveninder, der er taget på spa-weekend for at fejre den ene kvindes, Susannes, 60-års fødselsdag. Selvom spaen er selvbetjenende, står den både på fest, dans, meditation og afslapning. De tre kvinder, der alle har hver deres at slås med og bestemt har oplevet mange op- og nedeture i livet, kommer igennem mange konfrontationer med hinanden denne weekend. Både sexliv, utroskab, højere status og magtkamp kommer op til overfladen.

De tre kvinder bliver spillet af de tre garvede skuespillere Sofie Stougaard, Pernille Schrøder og Ann Hjort, og selvom forestillingen kommer lidt langsomt fra start, formår de alligevel at få skabt nogle fine portrætter af deres karakterer hver især. Forestillingen fungerer dog bestemt bedst, når de alle tre er på scenen samtidig. Her kan man nemlig fornemme deres ping-pong og mærke deres sans for timing.

Instruktør, Pia Rosenbaum, har virkelig fokuseret på skuespillet i denne opsætning, og der bliver givet god plads til at alle tre skuespillere hver især kan få lov til at stråle, hvilket især i de små momenter, hvor hver af de tre skuespillere får lov til at fortælle en historie fra deres barndom.  

Ann Mariager, som for en del år siden blev belønnet for sit arbejde som forfatter med prisen som årets revyforfatter, har med Modne damer i morgenkåbe altså formået at få lavet et stykke, der uden alt for mange klichéer fint fortæller lidt om hvilke tanker, der går igennem en, når man nærmer sig sin alderdom.

Desværre virker scenografien total udenfor inspiration, og den hjælper på ingen måder forestillingen på vej. Og da man i forestillingen tager udgangspunkt i at man er i et flot nymoderne wellness-center, så skulle man synes, at scenografien, måske også bør være mere end et skubbord på hjul, et par ikke alt for solide vægge og en computerskærm.

Alt i alt må det siges, at Ann Mariager med Modne damer i morgenkåbe nok får det frem i den, hun skulle. Den er både grænseoverskridende og helt sin egen uden at være prangende. Vi har her at gøre med tre gode skuespillerpræstationer samt en ganske sjov og finurlig instruktion, men alt i alt er manuskriptet simpelthen ikke helt sjovt nok til at bære en to timers lang forestilling. Men når det er sagt, er der slet ingen tvivl om, at den vil finde sig godt til rette ude i provinsen og i de små teatre rundt omkring i landet.

Jeg er som en 21-årig mand slet ikke målgruppen til denne form for forestilling, men jeg hengiver mig til, at modne kvinder med garanti vil synes, at denne forestilling er forrygende morsom, da de nok bedre kan sætte sig ind i alle tingene, som skuespillerne så flot præsterer på scenen.

Landsteatret

Musikteatret i Albertslund, Bibliotekstorvet 1, 2620 Albertslund

Spilleperiode: 8. februar-28. marts 2020 (turné – se spillesteder i linket)

Set den 8. februar 2020

Fotos: Erling Mølgaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.landsteatret.dk/forestillinger/

Medvirkende: Sofie Stougaard, Pernille Schrøder og Ann Hjort

Instruktør: Pia Rosenbaum  

Manuskript: Ann Mariager

Scenograf: Thomas Kolding 

Kostumer: Hanne Mørup 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *