Anmeldelse: Mombie, Team Teatret (streaming)

Anmeldelse: Mombie, Team Teatret (streaming)

Af Sanne Halkjær Hebsgaard

I hverdagen er der hos de fleste fart over feltet. Der skal smøres madpakker, ordnes vasketøj, svares på e-mails, handles, puttes trætte børn og læses e-boks. Det kan være svært at finde tid til alt dette, og så samtidigt være en nærværende og omsorgsfuld mor, kæreste, svigerdatter og vigtigst af alt, kvinde.

Alt dette bliver man præsenteret for i forestillingen Mombie. Her møder man Kvinden midt i 30’erne. Hun er en moderne kvinde, der i den grad har travlt. Hun venter sit første barn med Manden, og hun er klar på at blive mor, som ingen andre før har været det. Kvinden skal nemlig sammen med Manden opfostre en vaske ægte Pippi. Alt er perfekt, så intet kan gå galt. Der er bare den hage ved det, at det faktisk går galt.

Kvinden spilles af Line Vejgaard Kjær. Hun får virkelig alle sider frem i Kvinden. Først oplever man Kvinden overbærende. Hun gør alt for at rumme sin omklamrende svigermor, der giver gode råd, og strikker løs til fødslen. Efterfølgende ser man Kvinden, der ønsker at bevare den gode stemning mellem hende og Manden, men når hun endelig får hul på alt det, hun går rundt, og brænder inde med, så fosser det bare ud med problemer. Line Vejgaard Kjær får virkelig fat i alle afkroge af Kvinden. Hun når helt ind til kernen, og giver så meget liv til de følelser, man som publikum sagtens kan genkende, på trods af køn.

Selve scenografien og kostumerne giver en følelse af uvirkelighed, næsten en fantasiverden. Meget tæt på den fantasiverden, mange piger har været i som barn, hvor de i timevis har siddet på gulvet og leget med dukker i deres dukkehuse. Selve Laura Rasmussens meget lyserøde scenografi minder om et dukkehus, og kostumerne, skuespillerne har på, minder utroligt meget om dukketøj. Det giver en god ramme for, at vise den helt perfekte verden, som Kvinden prøver at leve i. Indtil den altså krakelerer.

Kvindens psyke har også fået plads i forestillingen, i form af en anden kvinde, der spilles af Marie Vestergård Jacobsen. Hun er klædt i rødlige nuancer, og hun siger lige nøjagtigt, hvad hun mener, og hvad der passer hende. Det er ofte hende, der fremprovokerer Kvindens vredes udbrud og psykiske nedsmeltninger. Det er hende, der får Kvinden til i sidste ende at overfuse Manden, med alt det Kvinden mener, han gør forkert. Hun bliver hurtigt, som nævnt, et provokerende billede på Kvindens psyke, og hvor langt ude hun ender.

Selve budskabet forestillingen kommer ud med, fungerer som udgangspunkt godt. Der kommer fokus på perfekthedskulturen, og den stress der følger med. Selve sammenhængen i det dramatiske hænger dog ikke helt sammen. Forestillingen er meget overgearet og ud over det hele. Selvom de forskellige scener hænger sammen, hænger de på en måde ikke sammen alligevel. Der sker så mange ting, hele tiden. Måske er det med til at vise, at man burde geare lidt ned, men det høje aktivitetsniveau er desværre en smule forstyrrende.

Kvinden siger flere gang igennem forestillingen, at hun vil skrive et stykke om det at være kvinde. Og Mombie er lige nøjagtigt en forestilling om det at være kvinde. I dette tilfælde en pleasende kvinde, der har et travlt karriereliv og familieliv. Forestillingen får afbilledet en splittet kvinde, der har svært ved at finde sig selv i alle de roller, hun har påtaget sig. Og dette giver stof til eftertanke. Måske vi er mange, der stiller for høje krav til os selv? Lige nøjagtigt, som Kvinden gør.

Team Teatret, Østergade 32, 7400 Herning (streaming)

Spilleperiode: 27. januar og 29. januar 2021

Set den 29. januar

Fotos: Mingo Photo

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://teamteatret.dk/arrangement/mombie-livestreaming/

Medvirkende: Line Vejgaard Kjær, Stig Reggelsen Skjold, Hanne Windfeld og Marie Vestergård Jacobsen

Instruktør: Anne Zacho Søgaard

Dramatiker: Jeanette Munzert

Scenograf: Laura Rasmussen

Kostumier: Malene Redder

Lysdesigner: Søren Lydersen

Varighed: Cirka 1 time og 30 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *