Anmeldelse: Moulin Rouge! The Musical, Falkonersalen (One and Only Musicals)

Anmeldelse: Moulin Rouge! The Musical, Falkonersalen (One and Only Musicals)

Af Christian Skovgaard Hansen

Baz Luhrmanns musicalfilm fra 2001 er omsat til en scenemusical, som nu har fundet vej til Danmark. Og hvilken musical! Wauw! Man kan kun være imponeret over denne version, som er velgennemført på alle parametre.

Det er en ”jukeboxmusical”, hvor populærmusikken får plads. Musikken her er både usædvanlig opdateret, men også usædvanligt velsammensat, hvor alle numrene passer godt. Vi får mange års kærlighedssange, og selvom numrene er fra de seneste årtiers pophits, passer de fantastisk godt ind i denne kærlighedshistorie, der har endnu flere år på bagen.

Vi er i 1900 på den parisiske kabaret ”Moulin Rouge”. Satine er stedets store stjerne og kurtisane. Økonomien på stedet halter dog, så stedets direktør Zidler vil have hende til at opvarte en rig hertug, Hertugen af Monroth, der vil skyde penge i stedet, hvis han får sin vilje. Dette indebærer blandt andet også, at han vil gøre Satine til skuespiller og til hans ledsager, så hun rykker op på den sociale rangstige.

Samtidig kommer den unge talentfulde, men fattige forfatter Christian til Paris og for at skrive, og sammen med en række andre kunstnerbohémer, herunder maleren Toulouse-Lautrec, får han sin gang på Moulin Rouge. Christian bliver også forelsket i Satine, hvilket giver sine problemer. Satine viser sig også at lide af tuberkulose, så selvom kærligheden måske nok sejrer, så får den desværre ikke lang tid.

Fortællingen er på sin vis ganske følelsesfuld og melodramatik. Men i Niclas Bendixens danske instruktion – baseret på Anders Albiens nordiske ditto – går alt alligevel perfekt op. Det bliver både en tilpas humoristisk, skarp, eftertænksom og tilpas rørende historie, der leveres tempofyldt, alt imens der stadig er tid til de følsomme kærlighedsforhold. Både historien og de topprofessionelle medvirkende sammensættes med bravour, hvor historiens stemninger får en tur i rutsjebanen, og de afleveres perfekt.

Hele holdet af medvirkende er velspillende. Silas Holst både synger og spiller smukt og troværdigt som den hengivne Christian, der håber på succes, og som er i følelsernes vold, når han møder kærlighedens trængsler. Heroverfor er Sara Viktoria Bjerregaard perfekt som Satine. Hun er betagende som Satine, der både er tilpas rørende og sårbar og alligevel stærk og fandenivoldsk. De to passer fremragende godt sammen. De klæder hinanden, og man tror på kærligheden – eller manglen på samme – i deres samspil.

Pelle Emil Hebsgaard er tilpas kølig, ond og nedrig som Hertugen af Monroth, hvor man nok hader ham, men man mærker, at der nok gemmer sig en usikkerhed bag den hårde facade. Rasmus Bjergs Zidler er både sprudlende og intens, men han er også følsom overfor Satine. Laus Høybye som Toulouse-Lautrec og Stanley Bakar som den tredje kunstnerbohéme Santiago leverer fantastiske præstationer, der gør karaktererne til deres egne.

Også danseensemblet og ”pigerne” på Moulin Rouge gør det fantastisk, hvor særligt Lea Thiim Harders La Chocolat og Vibeke Zederkof som Nini – der på sin måde finder Santiago – må fremhæves. Det hele leveres knivskarpt i Anja Gaardbo koreografi, der leveres med elegance og overskud.

Scenografien af takis er stor og overvældende, hvor den dækker hele scenerummet, men den rummer også række fine detaljer. Vi føler virkelig, at vi er i Paris. Rummet ændres også nemt fra den storladne natklub over Satines elefantomklædningsrum og til kunstnerbohémernes loftskammer med kig ud over Paris’ tage. Imponerende!

Musikken spilles live af et lille, men absolut velspillende orkester under ledelse af kapelmester Joakim Pedersen. Musikken er lidt vel høj i de første par numre, men bliver heldigvis hurtigt bedre, og mon ikke, at det også vil fungerer helt perfekt efter et par aftener.

Samlet kan det hele opsummeres til, at One and Only Musicals version af Moulin Rouge! The Musical er en musical i særklasse. Alt – de medvirkende, musik, koreografi og totalscenografien – går op i en perfekt enhed i denne formidable musical med et stort overskud. Det er en ekstravagant forestilling. Bravo! Det er svært, nærmest umuligt, at sætte en negativ finger på noget i forestillingen.

One and Only Musicals

Falkonersalen, Falkoner Alle 9, 2000 Frederiksberg

Spilleperiode: 7. september-21. oktober 2023

Forestillingen spiller herefter i Vejle Musikteater i perioden 25. oktober-5. november 2023 og i Musikteatret Holstebro i perioden 10.-19. november 2023

Set den 7. september 2023

Fotos: Miklos Szabo

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://oneandonlymusicals.dk/moulinrouge

Medvirkende: Silas Holst, Sara Viktoria Bjerregaard, Rasmus Bjerg, Pelle Emil Hebsgaard, Laus Høybye, Stanley Bakar, Vibeke Zederkof, Lea Thiim Harder, Line Krogholm, Andy Roda, Linea Høeg Olsen, Joakim Tranberg, Tone Reumert m.fl.

Book by: John Logan

Music & Lyrics by: Various Artists

Arrangements, Orchestrations, Additional Music & Lyrics by: Justin Levine

Dance Arrangements by: Justin Levine & Matt Stine

Co-Orchestrations by: Katie Kresek, Charlie Rosen & Matt Stine

Det nordiske kreative hold:

Instruktør: Anders Albien

Scenografi: takis

Koreografi: Anja Gaardbo, Jenny Widegren, Xain Odenstål og Kirsty McDonald

Kostumer: Astrid Lynge Ottosen

Kapelmester: Joakim Pedersen

Det danske kreative hold:

Instruktør DK: Niclas Bendixen

Koreograf: Anja Gaardbo

Scenograf: takis

Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottesen

Kapelmester: Joakim Pedersen

Lysdesigner: Ulrik Gad

Lyddesigner: Tim Høyer

Modist: Helene Holst Ecwald

Producent: Rikke Lange/One and Only Musicals

Executive Producer: Jesper Winge Leisner


Varighed: Ca. 2 timer og 40 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

2 thoughts on “Anmeldelse: Moulin Rouge! The Musical, Falkonersalen (One and Only Musicals)

  1. En forrygende forestilling, der var bare gang i den fra start til slut. Jeg blev underholdt til ug, tak til alle i forestillingen. Bedste musical jeg har set.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *