Anmeldelse: Next Day, Folketeatret (Campo)

Anmeldelse: Next Day, Folketeatret (Campo)

Af Christian Skovgaard Hansen

 

CPH STAGE indleder i år festivalen med en åbningsforestilling: ’Next Day’ af belgiske Campo. Tolv børn i alderen 10-13 år er omdrejningspunktet i forestillingen. En efter en bliver vi præsenteret til børnene og til deres yndlingsscene i forestillingen. Vi fornemmer deres ærlighed, ubekymrethed og en ægte glæde.

 

Vi er i et råt scenerum, hvori børnene kan udfolde deres drømme. Vi er med børnene på Superhero Training Camp, hvor de skal lære at overleve og bekæmpe både verdens problemer, men ikke mindst også publikum. Vi bliver en del af deres verden, hvori vi oplever børnelogikken og deres værdier. Vi oplever børnene lægge slagplaner, således de kan kæmpe og overleve i verdenen.

 

13342897_10209431405684640_1442446406695293978_n

 

Det hele komplementeres fantastisk af dans, musik, sang, tegninger og ikke mindst leg, hvori man fornemmer, at børnene selv har fået lov til at være med til at udvikle legen. Legen er bestemt vigtigt, så man husker at være barn, mens man er det.

 

Meget i forestillingen tager tid – meget tid. Tiden er også forestillingens svaghed i flere henseender. Visse steder i forestillingen savnes mere fremdrift, og det føles nogen steder, at den næsten står i tomgang. Når der modsat er fuld fart på forestillingen, fungerer det hele, og vi er slet ikke i tvivl om, at det er sådan, det hele skal være! Og lad mig bare sige, at børnene bestemt får kamp til stregen, når de skal bekæmpe fjenden…

 

Vi får ved introduktionen til forestillingen oplyst, at turnéen med det nuværende hold børn er ved at lakke mod enden, da børnene er ved at være for store. Det er måske også derfor, at forestillingen ikke står helt skarpt. Den er i sin tid lavet på børnenes præmisser, men efterhånden som de er blevet ældre, så passer tankegangen måske ikke helt på dem længere – de er ved at være teenagere med deraf følgende nye tanker.

 

Mon forestillingens titel også gemmer en slet slut henvisning til livet? ’Next Day’ – næste dag. Dagene går, og pludselig er børnene blevet teenagere og siden voksne, hvor de må leve et andet og mere seriøst liv.

 

 

 

Gæstespil af Campo

Folketeatret, Store Scene

 

Åbningsforestilling, CPH STAGE 2016

 

Spilledato: 1. juni 2016

Foto: Carina Blangsbøll

 

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *