Anmeldelse: Nøddeknækkeren, Tivoli

Anmeldelse: Nøddeknækkeren, Tivoli

Af Emilie Lykke Hartz

 

Vi kender alle det folkekære eventyr, og vi har måske alle et indre billede af den fantastiske fortælling i “Nøddeknækkeren”, men man må i sandhed sige, at Tivoli forstår at bringe det indre billede til livs. Der er juleeventyr for hele familien, nu da ’Nøddeknækkeren’ er tilbage i Tivolis koncertsal.

noeddeknaekkerentivoli

Jeg ved ikke, om det var den herlige gåtur i Tivolis charmerende park med den kompromisløse juleudsmykning og velkendte dufte af barndom for mange generationer, der gjorde, at jeg på forhånd følte mig som et lille barn, der nu skulle være vidne til en dansk klassiker. Men jeg må sige at mit lille barnlige smil var gengældt i hele salens mange ansigter; om det var børn eller bedsteforældre, så var den samme spænding tydelig.

Tivoli tager os tilbage til juleaften 1874, et sted i København. En familie har inviteret gæster til juleaftensfest. Datteren Clara er som mange andre børn fuld af forventning til aftenens begivenheder. Blandt de mange gæster finder vi H.C. Andersen, som fortæller de skønneste eventyr til gæsterne. Efter en lang og fortryllende aften fyldt med dans og leg, falder Clara i søvn med sin elskede nøddeknækker og vågner op i drømmeland. Publikum bliver hevet med igennem en snestorm, frem til det smukke snedækkede Tivoli, som forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, og her skal vi møde Harlekin, Columbine, Pjerrot og mange flere.

juleballet-galleri-4

Ingen ringere end Dronning Margrethe, med hendes legende fantasi og flair for deltage, står bag eventyrets flotte scenografi og kostumer. Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, står bag den smukke koreografi, som gør balletten legende let for beskueren.

Den smukke scenografi og vidunderlige ballet, bliver for første gang akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, som hver spilleaften vil fylde koncertsalen med Tjajkovskijs musik. I spidsen for det hele er Henrik Vagn Christensen, som er en af Danmarks førende balletdirigenter.

juleballet-galleri-2

Dronning Margrethe fortæller: ”Det lyder smukkere, og det ser sandelig også smukkere ud, når man har levende musik til dansen. Når det er rigtig godt, ved man ikke, om det er musikken, der får dansen frem, eller det er dansen, der får musikken frem. Og det er det herlige ved ballet, synes jeg.”

Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv. Hele forestillingen var balsam for sjælen, gudesmuk og farverig!

Tivoli, Koncertsalen

Spilleperiode: 1.-30. december 2016

Set den 1. december 2016

Fotos: Annett Ahrends

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.tivoli.dk/da/teater/2016/noeddeknaekkeren

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *