Anmeldelse: Pejseshow 2019, Hotel Pejsegården (Pejseshow)

Anmeldelse: Pejseshow 2019, Hotel Pejsegården (Pejseshow)

Af Daniel Lassen

Hotel Pejsegården slår atter engang dørene op for Pejseshow – nu anno 2019 – igen med den efterhånden mangeårige leder Mikkel Schrøder ved roret. Med sig på scenen i år har han taget sin skønne skuespillerhustru Christine Astrid med, genganger for 6. gang i år Gordon Kennedy, og det nyeste skud på revyhimlen Sara Gadborg, der til sammen udgør det meget skønne sublime skuespillerhold, der sammen med kapelmester Rasmus Friis Tvørfoss, atter engang skal holde revytraditionerne i Brædstrup hævd.

Efter en skøn buffet, skydes revyen i gang med et hav af gode numre og indslag. Efter en meget musikalsk åbning, hvor det desværre blev en smule svært at høre, hvad de sang, får vi en morsom gennemgang af året der er gået. Alle store emner berøres uden vi decideret får et helt langt nummer omkring emnet, som vi får i landets sommerrevyer. Dejlig måde at få berørt alle emner på. Herefter går det slag i slag, med både numre der er ren lagkage komik, mens andre går ind og tager pulsen på samfundet.

Alle skuespillere har både gode og knap så gode numre, især skinner Gordon Kennedys ”Krads” fra Kerteminde Revyen ud, som et rigtig godt numre! Ikke underligt at han blev nomineret til årets revyforfatter for dette nummer til Revyernes Revy. Nummeret ”Lyse nætter” skinner også igennem som et af de mest stabile numre. Nummeret handler i alt sin enkelhed om Mikkel Schrøder, der egentlig bare gerne vil synge Albertes smukke sang Lyse nætter, mens kvinderne ”bare” skal være kor. Desværre tager kvinderne lidt for meget fokus – til Mikkels store frustration. Dette er utrolig morsomt, og sætter samtidig fokus på den mig-, mig-, mig-kultur, der jo hersker de fleste steder i Danmark.

Sara Gadborg har sin revydebut her i Pejseshow, og selvom man havde ønsket lidt bedre tekstmateriale til hende, får hun bestemt gjort sig bemærket med sin sødme, udstråling og sprøde sangstemme. Christine Astrid, der efterhånden er en fast del af holdet i Pejseshowet, har som sædvanligt en kæmpe skøn energi på scenen, og hun har heldigvis taget sit krænkelsesblues nummer med fra Rottefælden i år. Gordon Kennedy er som vi kender og elsker ham, hans eminente timing, og finurlige facon, er fantastisk at følge, hvad end han laver. Mikkel Schrøder selv står ikke stærkest rent tekstmæssigt, men har til gengæld en kæmpe charme og elegance på en scene, der er misundelsesværdigt.    

Pejseshow er ikke en klassik revy, som vi kender den. Det er derimod et halvt show halvt en revy, da der er bl.a. flere potpourrier med gamle sange, som der kun er med fordi hele holdet lyder som en drøm rent musikalsk. Dette element er mere showpræget end den normale revy. Vi får også et par skærm-indslag, som efterhånden er blevet en tradition i Pejseshow. Her vil jeg så sige, at nogle af dem fungerer bedre end andre, og flere af dem går hen og bliver en smule for gammeldags og ikke helt skarpe eller morsomme.   

I enhver revy, er der jo numre, der godt kunne have været skrappere. Dette gør så også gældende her, men med hele holdets gejst og fantastisk energi, glider det hele ned som en skøn efterårsrevy, og med et revyhold der sjældent er set mere musikalsk.    

Så alt i alt er turen til Brædstrup på alle måder alle pengene og tiden værd. Både unge og ældre vil her få en skøn aften. Og får man så tilmed den lækre buffet inden showet, så er hele aftenen hjemme.  

Pejseshow 2019: Pejsen skyder på det hele

Hotel Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup   

Spilleperiode: 6. september-16 november 2019 

Set den 13. september 2019

Foto: Pejseshow

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.pejseshow.dk/

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Sara Gadborg, Gordon Kennedy og Christine Astrid 

Instruktør: Donald Andersen  

Koreograf: Christine Astrid Nielsen 

Kapelmester: Rasmus Friis Tvørfoss 

Kostumier: Lasse Spangenberg 

Tekst og musik af: Gordon Kennedy, Rasmus Friis Tvørfoss, Mikkel Schrøder, Martin Miehe-Renard, Alberte, Søren Vandkær, Christine Astrid, Sara Gadborg, Sartori, Peterson, Quarantotto, Kim Larsen og Jens Krøyer  

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *