Anmeldelse: Pejseshow 2021, Pejsegården (Pejseshow)

Anmeldelse: Pejseshow 2021, Pejsegården (Pejseshow)

Af Daniel Lassen 

Hotel Pejsegården slår dørene op for Pejseshow 2021 med den efterhånden mangeårige leder Mikkel Schrøder ved roret. Med sig på scenen har han i år igen sin skønne skuespillerhustru Christine Astrid samt Pejseshows debutanten Rasmus Krogsgaard.

Sammen med kapelmester Rasmus Friis Tvørfoss og instruktør Carsten Friis skal de holde revytraditionerne, eller måske mere showtraditionerne, i Brædstrup i hævd. Og lykkes det så? Det gør det bestemt! Showet virker nemlig på rigtig mange måder friskt og fornyet. Fornyelsen skyldes til dels showets nye mand Rasmus Krogsgaard, som virker ualmindeligt veloplagt denne aften.  

Pejseshow’et er som det plejer; en god blanding af nye og ”gamle” numre. Og da alle tre skuespillere har været i hver deres revy i sommers, ville det da også have været dumt ikke at tage højdepunkterne med fra deres respektive revyer. Og højdepunkter er der nok af.

Rasmus Krogsgaard brillerer endnu engang med hans eget nummer fra Nykøbing F. Revyen: ”Hashtag”, som vender årets mange krænkelsessager på en skøn, morsom og moderne måde. Lige så god er han i en oplæsning om året, der er gået på Borgen, skrevet på Halfdan Andersens dejlige ABC-rim og remser. Nummeret er skrevet af Rasmus Søndergaard og Lars Bisgaard og fungere smukt med Allan Buchs illustrationer i baggrunden.  

Christine Astrid er efterhånden en gammel kending på Pejsegårdens scene. I år er hun desværre ikke udstyret med det bedste materiale, men hun formår dog at få alt det, hun laver, ud over scenekanten. Især lykkedes det i Leif Maiboms vanvittige morsomme nummer ”Janni og Bo”, hvor et ægtepar taler om deres liv og deres problemer under Corona.  

Mikkel Schrøder tager endnu engang en tur ud i det danske ”parodi-land”. Men selvom Hr. Schrøder har et kæmpe talent med at parodiere, bliver det for meget med to lange numre, hvor han farer fra den ene parodi til den anden. Det sidste af numrene laves dog med Rasmus Krogsgaard, men selv de to dygtige skuespillere og parodister, kan ikke rede nummeret helt hjem, og det forbliver en lidt halv trist afslutning, da den ligger lige inden den lidt tamme finalen. 

Det politiske billede får også nogle velfortjente svirp, og spørgsmålet er, om vi mon har fået det sidste stik mod den allestedsnærværende Corona – vil vi nogensinde slippe fri? Vi ser og ikke mindst hører også, at alle tre medvirkende kan synge. Astrid og Krogsgaard er glimrende som Keld og Hilda Heick – som tilsammen kan fejre 100 års showjubilæum! – men særligt i Shu-bi-dua-medleyet viser de alle tre deres musikalske kunnen.

Til gengæld har revyen helt styr på det musikalske. Sjældent har man hørt et så velsyngende hold og så swingende et orkester. Alle revyens store musikalske numre sidder lige i skabet, og man kan som publikum bare sidde og nyde det. Stor ros skal ligeledes lyde til instruktør Carsten Friis, som denne gang virkelig har formået at få showet til at hænge sammen og få det til at glide upåklageligt hurtigt til trods for de generelt ret lange tekster. 

Alt i alt virker Pejseshow anno 2021 altså som et fornyet og friskt show med et overflødighedshorn af flotte musiknumre, en stor håndfuld gode tekster, et dynamisk hold, et helt igennem velspillende orkester og en uforglemmelig middag inden showstart. En skidegod årgang i Pejseshow’ets historie.  

Pejseshow 2021 og MBM Productions

Hotel Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup    

Spilleperiode: 3. september-13 november 2021   

Set den 3. september 2021 

Foto: Pejseshow  

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:  

https://www.pejseshow.dk/

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Christine Astrid og Rasmus Krogsgaard 

Instruktør: Carsten Friis  

Koreograf: Christine Astrid  

Kapelmester: Rasmus Friis Tvørfoss   

Orkester: Stig Trip og Stephen Nørrelykke

Kostumier: Lasse Spangenberg   

Tekst og musik af: Rasmus Friis, Mikkel Schrøder, Rasmus Krogsgaard, Jens Krøyer, Vase og Fuglsang, Keld og Hilda Heick, Christine Astrid, Rasmus Søndergaard, Lars Bisgaard, C. Carson Parks, Adde Malmberg, Pernille Schrøder, Shu-Bi-Dua, Queen, Staffan Bjerstedt, Lukas Birch, Leif Maibom og Jesper Fredslund  

Varighed: Ca. 2 timer og 10 minutter inkl. pause 

Følg os på Facebook: 
https://www.facebook.com/ungtteaterblod 
 
Følg os på Instagram: 
@ungt_teaterblod 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *