Anmeldelse: Pladderhumorister: De frelste synger videre, Café Liva

Anmeldelse: Pladderhumorister: De frelste synger videre, Café Liva

Af Anne Sophie Thingsted

 

Pladderhumorister: De frelste synger videre er en blanding af revy, standupcomedy og kabaret, der appellerer til dem, der følger den politiske og samfundsmæssige debat. Stykket er en direkte efterfølger af stand-up revyen De Frelste Synger II, der spillede for udsolgte sale i 2017, og De Frelste Synger fra 2016.

Nu er de fire medvirkende fra sidste år, Omar Marzouk, Flemming Jensen, Sebastian Dorset og Michael Schøt, klar igen i en ny satirisk skrævvridning af politisk aktuelle emner med instruktør Lars Knutzon ved roret.

Pladderhumorister2-vGiRwPpw

Selvom genren er revy, undgår instruktøren og de fire medvirkende forudsigeligheder, tandløshed og gentagelserne af jokes som revy-genren sommetider bærer præg af.

Som følge af det, henvender stykket sig mest til de politisk- og samfundsmæssigt engagerede, der følger debatten i medierne, og knapt så meget til et traditionelt revypublikums folkelige smag.

Når det så er sagt, var de fleste fremmødte på premiereaftenen den 22. august på Café Liva, teateret på båden Liva II, som ligger fortøjet i Nyhavn i København, omkring 50 år. Men selvom revy-genren mest tiltrækker et mere modent publikum, kan yngre seere sagtens få noget ud af det, på grund af standup-indslagene, der er flettet ind imellem revynumrene. Her er vittighederne nemlig mindre indforståede og interaktionen med publikum større.

Pladderhumorister1-gfyTfVWw

Kombinationen af stand-up, revy og sang skaber en god fremdrift og variation i løbet af aftenen, og holder hele tiden publikum på stikkerne. Temaerne for vittighederne er dog velkendte i en satire-kontekst: Der grines af burkaforbud, privat-Lars (Løkke), Donald Trumps Twitterprofil, Post Nord og ulve i Jylland, og man kunne godt efterlyse lidt mere nyskabelse for at højne underholdningen.

Men til gengæld er de fire herrer gode til at finde nye, pudsige vinkler på emnerne. For eksempel er det komiske take på fake news-debatten et revynummer om Landsforeninger for Faktaresistente. En forening, der insisterede på, at etableret viden er synd for dem, der ikke har lange videregående uddannelser. De nye drejninger på velkendte emner får en til at tilgive forestillingen for at mangle nyskabelse.

Pladderhumorister5-2kut84VA

De medvirkendes individuelle præsentationer var desuden tip top. Timingen på deres jokes var rigtig, og de skar ind til benet og fik pointerne frem, takket være god instruktion og et godt tekstmateriale.

Showet var afslappet og levende. De fire medvirkende på scenen henvendte sig meget til publikum og greb situationer, der opstod i salen, og kommenterede dem på scenen. Især Omar Marzouk skilte sig ud med sin gode levering og sit nærvær.

 

Cafe Liva, Liva II, Nyhavn 26, 1051 København K

Spilleperiode: 23. august-22. september 2018

Set den 22. august 2018

Foto: Brita Fogsgaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her: 

http://www.cafeliva.dk

Medvirkende og manuskript: Omar Marzouk, Flemming Jensen, Sebastian Dorset og Michael Schøt

Instruktion: Lars Knutzon

Komponist: Lars Fjeldmose 

Varighed: Ca. 1,5 time inkl. pause

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *