Anmeldelse: RENT, Palsgaard Sommerspil

Anmeldelse: RENT, Palsgaard Sommerspil

Af Lise Barslev

”525.600 minutes. 525.000 moments so dear”. Sådan lyder et af de mest kendte numre fra musicalen ”RENT”. Den prisvinderne musical tager nogle emner op, som gjorde, at den også fik så meget omtale. Dette er emner som f.eks. HIV/AIDS, hatecrimes, behandlingen af bøsser og lesbiske og uretfærdigheden mellem rig og fattig.

Instruktør Jens Frausing siger i programmet, ”Vi har ikke valgt at spille RENT for at sætte fokus på bøsser og lesbiske eller HIV/AIDS. Men fordi RENT er en pokkers god forestilling, med en god historie og noget fantastisk musik”. Her er jeg fuldstændig enig. RENT har nemlig en virkelig god og rørende historie, og musikken er virkelig fantastisk. Forestillingen er gennemkomponeret, og det betyder, at hele forestillingen bliver sunget, dvs. der er ingen tale. Dog er der et twist. Igennem stykket bliver der afspillet nogle voicemails, og det giver forestillingen noget kant. Det gør også, at det ikke føles som, at man hører en lang sang.

Hele holdet bag RENT på Palsgaard Sommerspil skal virkelig have et klap på skulderen. Jeg havde ret høje forventning da, RENT er en af mine yndlingsmusicals. Men mine forventninger blev 100 % indfriet. Det hele gik sammen i en større enhed, og selvom de havde nogle lydproblemer igennem forestillingen, så kunne det slet ikke mærkes på skuespillerne. Musikken sad lige i skabet, dansen var avanceret, skarp og gennemført og skuespillet var meget præcist og rørende.

RENT er bestemt ikke en nem forestilling at spille, da det er nogle meget store og svære følelser, som skuespillerne skal finde frem. Dette klarede skuespillerne ekstremt godt. Hans Vincens Nielsen og Marc Olsen spiller de to hovedroller som Mark og Roger, og de spiller så godt at man næsten skulle tro, at man så filmen fra 2005. De rammer bare rollerne spot on, og der var ikke en finger at sætte på deres præstation. Alle skuespillerne var virkelig inde i deres roller og var meget overbevisende.

I forestillingen følger man en gruppe unge kunstnere, som er ved at blive smidt på gaden. Særligt to personer fra denne gruppe fangede min opmærksomhed flere gange, karakterende Angle og Tom, som bliver spillet af Daniel Hersig og Mathias Myrthue Justesen. De to kunne jeg ikke tage øjnene fra, de var simpelt hen herlige at se på. Deres portrættering af rollerne Angle og Tom var smuk og de fangede virkelig kærligheden imellem dem. Hvad der var endnu mere imponerende var, da vi nåede til et bestemt sted i stykket, hvor Justesen skulle synge sangen ”I’ll cover you/beskytter dig”. Hold nu op, hvor fangede han smerten i den sang, så meget at det fik mig til at fælde en tåre.

Der kunne gives mange flere roser til hele holdet bag RENT for deres præstation var virkelig noget for sig. I forhold til, at det ikke er en professionel opsætning inde på et stort og fint teater, så det virkelig vildt, hvad de har formået at opnå med deres friluftsscene og blod, sved og tårer.

Jeg kan virkelig kun anbefale, at tage en tur forbi Juelsminde for at opleve RENT på Palsgaard Sommerspil, for de har virkelig gjort meget ud af det og de har givet nyt liv til denne fantastiske historie.

Palsgaard Sommerspil

Gudrun Schous Friluftscene, Palsgaardsvej 10, 7139 Juelsminde

Spilleperiode: 1.-11. august 2019

Set den 1. august 2019

Fotos: Rikke Kidmose

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Daniel Hersig, Kasper Kragh, Emma Skov, Hans Vincens Nielsen, Ann Charlotte B. Madsen, Nicoline Hollænder Larsen, Marc Olsen, Mathias Myrthue Justesen m.fl.

Instruktør og scenograf: Jens Frausing

Koreograf: Jacob Phillip Andersen

Varighed: 2 timer og 40 inklusiv pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *