Anmeldelse: Rødvig Revyen/”Revyperler” 2019, Kulturhuset Harmonien (Rødvig Revyen/”Revyperler”)

Anmeldelse: Rødvig Revyen/”Revyperler” 2019, Kulturhuset Harmonien (Rødvig Revyen/”Revyperler”)

Af Daniel Lassen

Rødvig Revyen eller Revyperler, som den også bliver kaldt, lever på at (ny)fortolke revyklassikere. Det kan måske lyde som en nem opgave, men det er det på ingen måde, snarere tværtimod. Det er nemlig på alle måder en svær kunst at finde lige de helt rette gamle revynumre, der vil klæde revyens skuespillere, samtidig med det skal være en tidssvarende revy.

Revyperler har de sidste 4 år kørt med stor succes under Max Hansens ledelse, og i år har kapelmester Stuart Goodstein taget opgaven som revyens kunstneriske leder. Revyen har ikke alene fået ny kunstnerisk leder, men også et næsten helt nyt revyhold, hvor kun Charlotte Amalie Kehlet har medvirket før. Foruden Charlotte består revyens hold i år af Ann Hjort, Christian Damsgaard og Jacob Weble.

Det store spørgsmål er så, om det nye hold kan leve op til de sidste par års succeser? Det kan den på mange måder, men revyen virker desværre mere gammeldags, end den plejer. Revyen har de sidste par år været god til få en anden vinkel eller afrunding på de ellers ”kendte” numre og revyviser, som så har gjort, at revyen er blevet tidsvarende. I år er numrene mere en til en, hvor de spiller dem som i original versionen, hvilket desværre gør, at revyen virker mindre moderne.

Revyen spænder vidt og bredt. Den har både nogle helt gamle viser med, såsom ”Det må jeg ikke for mor” og ”Dit hjerte er i fare Andresen”, der begge bliver fremført af den altid stilsikre Christian Damsgaard. Christian gør det godt, men i dette tilfælde bliver de to viser dog en anelse for ens, og én vise havde været tilstrækkeligt. Til gengæld tager Jacob og Ann kegler i en lidt nyere Vase og Fuglsang-sketch, der skildrer et ældre ægtepar, som ikke ved hvad de skal gøre, da Jacob pludselig får erektion, for det er de sørme ikke vant til. I det hele taget gør Jacob Weble sig en sjov figur igennem hele revyen, og han fungerer godt i hvad end han spiller, f.eks. en træt pølsemand, eller en traktorkører, som alle hader.

Revy-divaen Ann Hjort, der efterhånden har betrådt de fleste af de danske revyscener, har desværre ikke så meget at gøre med under denne forestilling. Rent tidsmæssigt virker det som om, at hun har meget mindre tid på scenen end de andre, hvilket er synd og skam. Kun en enkelt gang kommer hun lidt til sin ret i ”En lille vise” med tekst og musik af Henrik Lykkegaard. Et nummer, hvor hende og Charlotte Amalie kæmper om at få mest plads på scenen.

Herrerne står absolut stærkest tekstmæssigt i denne revy, hvor man indimellem kan undre sig meget over valget af numrene til kvinderne. F.eks. lader man Ann Hjort lave ”Single sommermad”, som Lise Baastrup udødeliggjorde i Cirkusrevyen for ganske få år siden. Det er bestemt ikke fordi Ann ikke klarer det godt, men Lises måde at lave den på, står for tydeligt og stærkt i folks hukommelse til, at det er en god idé at tage sådan et nummer op.

Alt i alt er Rødvig Revyen ”Revyperler” anno 2019 mere gammeldags end den hidtil har været og måske mere, end den bør være. Men med et sublimt skuespillerhold, et dejligt swingede orkester samt hovedsagelig gode tekster, bliver Rødvig Revyen ”Revyperler” 2019 en underholdende og hyggelig revy, som bestemt er et besøg værd.

Rødvig Revyen/”Revyperler” 2019

Kulturhuset Harmonien, Rødvig, 4673 Rødvig Stevns

Spilleperiode: 22. juni-27. juli 2019  

Set den 24. juni 2019

Foto: Rødvig Revyen  

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.revyperler.com/

Medvirkende: Ann Hjort, Charlotte Amalie Kehlet, Jacob Weble og Christian Damsgaard

Instruktør: Kristian Holm Joensen    

Koreograf: Anete Lotus Jensen

Kapelmester og Kunstnerisk leder: Stuart Goodstein    

Scenograf: Jan Kongebro Hansen        

Tekst og musik af: Stuart Goodstein, Poul Sørensen, Aage Stentoft, Vase og Fuglsang, Anker Hansen, Leo Sventrup, Dirch Passer, Kjeld Pedersen, Jacob Weble, Helge Kjærluff-Schmidt, Henrik Blichmann, Trine Appel, Troels Munk, Henrik Baloo Andersen, Neal Hefti, Peter Schrøder, Niels Jørgen Steen, Hasse og Tage, Preben Kaas og Jørgen Ryg, Henrik Lykkegaard, Thomas Mørk, Ulla Jessen, Michel Castenholt, Carl-Erik Sørensen, James Price, Poeten, Svend Gyldmark, Børge Muller og Kai Normann Andersen

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *