Anmeldelse: Rottefælden 2021: Sjovt, du er med, Svendborg Teater (Rottefælden)

Anmeldelse: Rottefælden 2021: Sjovt, du er med, Svendborg Teater (Rottefælden)

Af Christian Skovgaard Hansen

Trods Arriva og Svendborgbanen denne eftermiddag næsten ikke synes, at jeg skulle nå til Rottefælde Revyen i Svendborg i tide, så lykkedes det! Rottefælden er i år rykket ind til Svendborg Teater inde i byen for at det hele kan fungere i disse restriktionstider.

Revyveteranen Jan Schou er knivskarp og morsom som Dronning Margrethe II – røg og damp! Efter at have set tv-serien ”The Crown” digter Dronningen også, så hendes liv skal omsættes til en dramaserie med titlen ”Daisys dagbog”. En anden revyveteran Leif Maibom har forfattet den pjankede tekst, som alligevel har et vist bid. De to kører også et fint makkerpar i nummeret ”Sammen” om ensomheden og (eller måske manglen på) fællesskab under Coronaperioden. De to numre viser både d’herrers, men også revyens store vidde.

Mikkel Schrøder brillerer med en række gode parodier. I nummeret ”Mere Druk” digter Vase & Fuglsang videre på, hvordan Oscar-vinderen ville kunne fortsætte, og Schrøder leverer de fine parodier på alt fra Finn Nørbygaard over Bodil Jørgensen til Carl-Mar Møller. I nummeret om de gamle musikstjerner, som under Coronaen har været placeret hjemme og ikke har kunnet komme ud og spille, rammer han også parodierne plet.

Joachim Knop er bedst i sangnumrene. Han er allerbedst i det mere stille nummer, hvor han sidder og synger om krænkelserne. Dengang og nu – hvad må man egentlig. Det er rørende og tankevækkende. Til gengæld er resten af hans karakterer desværre lettere ensformige, hvor han ikke gør større væsen af sig.

Som eneste kvinde er Rikke Hvidbjerg med. Mange har måttet arbejde hjemmefra, men det er måske lykkedes bedre for visse grupper end andre. Hun er sjov som stewardessen, som også arbejder hjemme, og som dulmer det hele med en vis promille for at kunne overleve hjemmearbejdet… Hun er også fin i parodien om vores kære kulturminister, som ikke rigtig kan huske, hvad hun er minister for. Kirken, sporten og… Hvad pokker var det mere?! Mon ”Mor Mette” kan hjælpe hende?

Coronaens svære, sene, uforståelige og halv- og heltomme hjælpepakker får også en spydig kommentar med, ligesom det politiske landskab og #metoo-sagerne også har fundet vej til Svendborg. Første akt slutter af med en nøgenudgave af græsk zorba, hvor ”nogen” til stor besvær for de øvrige medvirkende, men samtidig til stor morskab for os publikummer, ikke har kunnet finde sin dragt, men skal man være nøgen, kan man jo også være det på en anden måde!

Ikke alt testmaterialet er lige skarpt. Men et velspillende hold og ikke mindst en ditto orkestertrio under ledelse af Jens Krøyer vejer dog fulgt ud dette op, så det alligevel bliver en underholdende og seværdig revy i Carsten Friis’ friske og levende instruktion. Det visuelle fungerer også i Jens Aas’ scenografi og Hanne Mørups kostumer.

Sving derfor forbi Svendborg og oplev årets Rottefælde Revy, som både er god for humøret, øjnene og ørene!

Rottefælde Revyen

Svendborg Teater, Teatergade 2, 5700 Svendborg (Bemærk: Indgang fra Borgerforeningen, Svendborg Teater, Ramsherred 4, 5700 Svendborg)

Spilleperiode: 3. juni-14. august 2021

Set den 20. juni 2021

Fotos: Rune Buch

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg og Mikkel Schrøder

Kapelmester: Jens Krøyer

Musikere: Ole Caspersen og Guy Moscoso

Instruktør: Carsten Friis

Kunstnerisk leder: Mikkel Schrøder

Koreograf: Line Friis Pedersen

Scenograf: Jens Aas

Kostumier: Hanne Mørup samt skrædderne Helene Thygesen og Ida Backhausen Damsgaard

Lysdesign: Scenemesteren – Claus Hall Nielsen

Lyddesign: Anders Brincker

Tekst: Peter Oliver Hansen, Mikkel Schrøder, Jens Krøyer, Vase/Fuglsang, Leif Maibom, Rikke Hvidbjerg, Peter Krogsholm, Gordon Kennedy Farshad, Annette Heick, Donald Andersen, Jean Jacques Diversé, Lukas Birch, Søren Anker Madsen og Ib Christoffersen

Musik: Jens Krøyer og Kenneth Sichlau

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *