Anmeldelse: Sange for freden, Teater V

Anmeldelse: Sange for freden, Teater V

Af Rose Himmelstrup Hansen

 

Om dagen lever de hvide fugle; om natten de sorte. Men! Er alting nu så sort/hvidt, når alt kommer til alt? ’Sange for freden’ er et billede på samfundet, på historien, på den menneskelige frygt og magt. Gennem skuespillere forklædt som fugle, udspiller kampen sig mellem de lyse og det mørke, det gode og det onde.

Teater V / Sange For Freden 11/2016

Teater V leverer deres 10 års jubilæumsforestilling med ny dansk dramatik af Alexandra Moltke Johansen og instrueret af teaterleder Pelle Koppel. Du får et samfundsrelevant teaterstykke, som i høj grad henvender sig til det unge publikum, og som du med fordel kunne se med nogle af dine diskussionslystne venner.

Teater V / Sange For Freden 11/2016

Jeg er nemlig, flere timer efter forestillingen blev klappet af, stadig i tvivl om, hvorvidt jeg har været vidne til nazistisk propaganda eller et oplæg til en god diskussion. I hvert fald har forestillingen potentiale til megen eftertanke og det er dens helt store plus.

Et andet plus ved forestillingen var den enormt flotte og brugbare scenografi og lysdesign, som er lavet af henholdsvis Rikke Juellund og Sonja Lea. En lang væg, fyldt med små døre, der blev flittigt brugt, og hele tiden underbyggede skuespillet.

Teater V / Sange For Freden 11/2016

”Forestillingen vil demonstrere hvordan vores ledere på kærligste vis kæmper for en sand og retfærdig verden”, skriver teatret selv, og den hvide kongeørn, som er stykkets hovedfigur, må igennem en del dilemmaer, træffe nogle vigtige valg, og til tider måske ikke de rigtige valg.

Desværre synes jeg, at forestillingens ellers store potentiale druknede lidt i dens form. Flere gange blev der brugt sang, uden det havde nogen rigtig effekt, og det synes jeg var brand-ærgerligt. Jeg studsede for meget over dem og mistede fokus fra forestillingen. Det samme gjaldt skuespillet, der blev alt for karikeret til min smag – både historien og skuespillernes præstationer.

Teater V / Sange For Freden 11/2016

Så for at se forestillingen, skal du være indstillet på, at handlingen skal overføres til et andet niveau – det hele er et symbol, et billede på noget mere og noget, der er sværere at sætte ord på. Jeg var hele tiden underholdt, fordi jeg forsøgte at finde den større mening undervejs. Så tag ind og se forestillingen, hvis du er klar på at lægge en masse overvejelser i den, hvis du synes samfund og magtstruktur er spændende og hvis du kan tåle den lidt skæve forestilling, hvor du skal se ud over det, der sker på scenen, for at få et stort udbytte.

 

 

 

Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 18. november-2. december 2016

Set den: 20. november 2016

Fotos: Miklos Szabo

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/sange-for-freden/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *