Anmeldelse: Stjernedrys og Nissekys, Eventyrteatret

Anmeldelse: Stjernedrys og Nissekys, Eventyrteatret

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Eventyrteatret leverer et fantastisk eventyr for alle pengene. Årets julemusical ’Stjernedrys og Nissekys’ er en flot forestilling, som er et must see for alle børn, unge og deres voksne. Denne eftermiddag er Glassalen i Tivoli – også! – fyldt, og publikum er en skønsom blanding af børn og deres voksne. Forestillingen er en julemusical for alle aldre.

 

Gunvor Reynberg, som også har instrueret, har skrevet en på samme tid hylende morsom, men også tilpas julet og hjertevarm forestilling med alle julens bagvedliggende moraler. Forestillingen passer perfekt til børnene, som nemt kan sætte sig ind i det forestillingens univers. Men der er bestemt også noget for de voksne i forestillingen. De voksne kan more sig over holdenes navne, hvor vi blandt andet møder de øko-fanatiske Økoalfer, og en række af forestillingens pointer.

 

SN_2015_FOM-3129_RGB98_25x17cm_300dpi_presseOleMortensen

 

Rammen er Para-Ice Hotel, hvor de forskellige julehold skal dyste i ”De Julympiske Julelege”, som Julemanden for mange år siden stiftede for at skabe venskab, fred og forståelse mellem de mange forskellige eventyrlige julevæsener. Finalisterne i 2015’s dyst er Husnisserne, Økoalferne, Tusmørketroldene (Team T.T.) og Havenisserne, som er kommet med på et wildcard, og årets discipliner er ”Den store Julebagedyst”, ”X-mas Factor”, ”For lækker til Langrend” og ”Tosset med Træskodans”. Hertil tilsættes et overgearet værtspar, Guddi Glimmer og Geo Glitter, den lettere triste runner Bingo og pressefolkene Papa og Razzi fra ’Sne & Hør’. Inspirationen er hentet fra universer, som både børn og voksne kender, og karikaturerne er befriende friske og humoristiske, og de bliver ikke platte.

 

SN_2015_FOM-2521_RGB98_25x17cm_300dpi_presseOleMortensen

 

I løbet af forestillingen skal de fire hold igennem de nævnte discipliner på vejen mod at vinde ”Julemandens Gyldne Støvle”. Ikke alt forløber dog planlagt. Forestillingen overrasker, og det hele ender naturligvis godt. Her skal ikke afsløres mere af handlingen og slutningen – men smut afsted og se selv.

 

Historien og handlingen suppleres flot af komponist Christian Dahlbergs fantastiske musik, flotte kostumer med en masse glimmer og detaljer og lys- og lydsiden. Det hele går op i en større enhed, og det skaber en fantastisk ramme.

 

SN_2015_FOM-2820_RGB98_25x17cm_300dpi_presseOleMortensen

 

Alle skuespillerne er velspillende, og det er svært at fremhæve nogen enkelt. Alle har hver deres andel af forestillingen, og ingen af karakterne kan undværes. Alle de medvirkende er børn og unge med talent for sang, dans og skuespil. Eventyrteatrets vision om at være ”et kreativt kraftcenter [for] talentfulde børn og unge” lykkes til fulde, og en af teatrets store styrker ligger i netop dette arbejde.

 

SN_2015_FOM-3661_RGB98_25x17cm_300dpi_presseOleMortensen

 

Forestillingen varer ca. 60 min., hvilket er tilpas taget forestillingens primære målgruppe i betragtning. Forestillingen anbefales fra 5+ år. Der er tempo på hele forestillingen, fokus kan holdes, og trods den relativt knappe tid er det en fuldendt forestilling, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Forestillingen passer perfekt til målgruppen, og taget grinene, stemningen og klapsalverne denne kolde december-eftermiddag i betragtning er målet nået. Respekt!

 

”De Julympiske Julelege”s formål med at skabe venskab, fred og forståelse på tværs lykkes til fulde. Julens bagvedliggende pointer er tydelige, men de er hverken belærende eller moraliserende. Julen er hjerternes fest, hvor vi skal finde sammen på tværs af diverse skel. Forestillingens titel ’Stjernedrys og Nissekys’ sammenfatter rigtig fint forestillingen og dens pointer – der er masser af stjernedrys og et par nissekys i forestillingen!

 

Eventyrteatret med teaterleder Susanne Vognstrup i spidsen har i ’Stjernedrys og Nissekys” skabt en fantastisk flot musical, som sætter gang i julehumøret. Så smut i Glassalen i Tivoli og få en lille pause i al juletravlheden. Samtidig er der også mulighed for at opleve Tivolis flotte juleudsmykning, da indgangen til Tivoli er inkluderet i billetprisen.

Og husk så: ”Der er ingen, der pisser – på havenisser!”

 

 

 

Eventyrteatret

Tivoli, Glassalen

 

Spiller indtil 20. december 2015

 

Spilledato: 6. december 2015

Fotos: Ole Mortensen

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://eventyrteatret.dk/forestillinger/stjernedrys-og-nissekys

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *