Anmeldelse: SuperMAGT, Bremen Teater (Satiregruppen MAGT)

Anmeldelse: SuperMAGT, Bremen Teater (Satiregruppen MAGT)

Af Christian Skovgaard Hansen

Satiregruppen MAGT består af Jonas Stimose, Thomas Neergaard, Steffen Jespersen, Mads Andersen, Morten Munk og Christoffer Christensen, og de er nu tilbage med deres nye satireshow SuperMAGT. Med dette show får vi endnu en omgang politisk satire, hvor samfundet spiddes gennem de seks unge mænds kritiske, men samtidig ærlige syn på samfundet.

Intet emne er for lille eller for stort. Alt det, som optager os, tages under kærlig behandling, og nærmest intet er helligt – heldigvis! Det er humoristisk og intelligent, og det hele leveres lige til grænsen. Langt de fleste af numrenes kommentarer leveres satirisk nok og med den rette skarphed, men enkelte af numrene nærmer sig den enkle, måske lidt platte joke, men vi kommer heldigvis aldrig helt derned, og selv disse numre har noget relevant og mere eller mindre skarpt på hjerte. For uanset hvad, så er verden jo af lave!

Emner som wokeness, krænkelser, (hygge)racisme, klimaet, køn og MeToo behandles med et glimt i øjet og en ironisk distance. Der gives udfald til både politikere og andre indflydelsesrige personer. Og i dag findes der mange køn, og ”den rigtige mand”, altså den hvide cis-mand, er under pres. De mener derfor, at der stadig er brug for en rigtig mand, men spørgsmålet er måske nærmere, hvad der så er en rigtig mand!

Forskellene mellem generationerne udstilles også i et af forestillingens bedste og ikke mindst mest sandfærdige og letgenkedelige numre, når Steffen Jespersens wokesøn diskuterer med sin boomerfar i skikkelse af Thomas Neergaard, der ikke altid forstår noget af alt det nye. Hvem har egentlig ret? Eller har de måske begge? Uanset hvad vil mange formentlig kunne gense noget af dem selv her – uanset om man er far eller søn.

Herudover vendes terapeuters hjælp til negativiteter, og vi finder ud af, at det danske sprog kan være en svær ting. Også denne gang får vi et avantgadedansenummer, hvor vi får en crazykomisk neddykning i klimakrisen. Klimakrisen får også en spydig kommentar i den store folkesang, hvor forskellene mellem Guds forestillinger, og det som egentlig foregår på Moder Jord, udstilles spidst.

Allerbedst er dog deres store medley, som denne gang er en sang om pirateri. Hvem husker ikke den nigerianske pirat Lucky, der mistede sit ben i ildkampen, og som kom med til Danmark… Det politiske system var måske bare ikke lige klar på, at der kom nogen tilfangetagne med hjem, og bureaukratiet og politikerne i de mange forskellige ministerier hjælper jo ikke ligefrem. Kombardo! I hvert fald lige til ansvarsfraskrivelserne…

Det politiske billede i Danmark har været – og er i et vist omfang stadig – under forandring, og den politiske satire fylder meget i showet. Og heldigvis for det, for de politiske sange er et af gruppen særkender, og de gør det godt! Moderaternes midtersøgende politik, som vi egentlig ikke helt ved, hvad vil på midten, men hvor er der plads til alle, Danmarksdemokraternes tilbedelse af Inger Støjberg, og SF’ernes oppositionsliv, hvor de har en holdning til alle de øvrige partier, er blot nogle af de politiske billeder, der tages op. Morsomst er dog nummeret om den samlede opposition, der trods deres mange forskelligheder og ikke mindst politiske uenigheder, dog kan blive enige om én ting: Den nuværende midterregering bør væltes!

Et besøg på politikkens legeplads, her præsenteret som Gakkelakkenborg og som dukketeater, bliver der også plads til. Det er morsomt, og skarpt – og ingen af de politiske partier og parter slipper for et drag over nakken.

Verden er også under forandring, og verdens største herskere, USA’s Biden, Ruslands Putin og Kinas Xi Jinping tages også under kærlig behandling. De tre stormagters ledere mødes. Mon de nogensinde kan blive enige om en verden med fred? Her leverer særligt Jonas Stimose præcist og skarpt portræt af Biden, som efterhånden er en ældre herre, der måske-måske ikke lider af glemsomhed, men hvor det i hvert fald ikke er helt godt.

Vi vil så gerne gøre det rigtigt, men det er enten så svært, eller også ender det med at blive det stik modsatte. Mellem scenerne (og formentlig også som omklædningspause…) står der i de ene side en gammel radio, der leverer absolut upassende, men også utroligt morsomme reklamer, der ender med et tvist.

Vi kan derfor alle få brug for en SuperMAGT, men spørgsmålet er, hvordan pokker vi skal få den, så vi kan overleve i tidens samfund. Og ikke mindst, hvem denne supermagt er? Er det verdens politiske herskere? Er det os selv? Eller er det mon techgiganterne…?

Med stor og sort humor, politisk tæft og ikke mindst musikalitet guider Satiregruppen MAGT os gennem samfundet af i dag, og de problemer, som vi støder på i det. Det er stadig politisk satire på højt plan.

MAGT
Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V

Spilleperiode: 13.-16. september 2023

Forestillingen er efterfølgende på turné i 2023-2024 – se spillesteder i link nedenfor

Set den 13. september 2023

Fotos: Camilla Winther

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: MAGT (bestående af Jonas Stimose, Thomas Neergaard, Steffen Jespersen, Mads Andersen, Morten Munk og Christoffer Christensen)

Tekst og idé: MAGT

Musik: MAGT, Beatles, Willie Nelson, Aleksandr Aleksandrov, Tobias Rahim og Andreas Odbjerg

Instruktør: Pelle Koppel

Scenografi: Rasmus Rahbek. Kostumer: Hanne Mørup

Koreografi: Laila Menia og MAGT

Lys: Anders Leth

Lyd: Mads Kinnerup

Produktionsassistent og forestillingsleder: Anna Hyllested
Varighed: Ca. 1 time og 55 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *