Anmeldelse: Velcro, Makulator

Anmeldelse: Velcro, Makulator

Af Jacob Riegels

 

Æv. Det er ikke nemt at være anmelder når en gruppe unge, der bruger tre måneder af deres fritid på at skabe lettilgængelig, ny og aktuel scenekunst, alligevel ender med kun at få én enkelt bloddråbe. Men jeg kommer ikke uden om det. VELCRO er en kort forestilling om unge, af unge, måske også for unge, men desværre ikke for mig.

3

På hjemmesiden læste jeg: ”Varighed: ca. 45 min”. Jeg fandt også ud af, at titlen VELCRO binder de fire dele ”FORELSKELSE”, ”TOMHED”, ”SAT I BÅS” og ”VREDE & FRUSTRATION”, der tilsammen men uafhængigt af hinanden skal skildre ”Det moderne unge menneske”. Det skal fortælles gennem musik, fysik og ord der relaterer til situationer vi alle kender og har stået i. Det lød til et flygtigt og varieret stykke om en ungdom, der nok kan kalde sig det samme. Så det er vel meget godt?

Scenelyset tænder, og efter 35 minutter slukkes det igen. Jeg klapper med publikum, men føler mig egentlig ret uimponeret. Der var blevet lagt alvorligt ud med de unges problemer, men det rammer ikke. Scenerne er jordnære, men replikkerne er uforståelige, imens det kropslige er dvælende, men uden nogen gnist. Det er som om vi ikke rigtig kommer tæt nok på karaktererne. Pludselig vender det dog med ”SAT I BÅS”, hvor to personer hudløst deler deres inderste frygt. Kontrasten rammer, indtil vi er i den modsatte ende, og jeg nu føler mig alt, alt for tæt på.

2

Musikken vil jeg rose. De forskellige tracks matcher scenen godt, og har velcrolyden i centrum. En sådan underlægning gør meget for helheden. Samme ros kan ikke gives lysdesignet. Besøg af fortiden fra en overheadprojektor blev ofte brugt til billedkunst på lærred, men lærredet var så lille og billedet så sløret at effekten var nær nul. Derudover var der ofte mørkt på dem med replikker.

Det er ikke nemt for mig at være anmelder i dag, og fra Ungt Teaterblod er det som at svigte familien. Selvom jeg ikke var vild med VELCRO giver jeg glædeligt MAKULATORs næste forestilling et skud, specielt når de gør det så nemt at komme i teatret, med en kort forestilling og billige billetter.

 

Gæstespil af MAKULATOR

STAGE i Huset-KBH, 4. sal, Rådhusstræde 13, 1466 København K

Spilleperiode: 23.-26. november 2016

Fotos: MAKULATOR

Set den 23. november 2016

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://billetto.dk/en/events/162889 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *