Teaterblik: Skuespillerværkstedet – Københavns nye skuespillerskole

Teaterblik: Skuespillerværkstedet – Københavns nye skuespillerskole

Af Thomas Riddersholm

Hos Ungt Teaterblod ånder og lever vi for scenekunsten. Vi elsker at se unge såvel som gamle skuespillere udfolde deres talenter rundt omkring på de danske teaterscener. Vi nyder altid at se nye spirende talenter betræde de skrå brædder, så hvis du går med en skuespiller gemt i maven, så er Københavns helt nye skuespillerskole “Skuespillerværkstedet” måske lige stedet for dig at søge hen.

Hvad er Skuespillerværkstedet?

Skuespillerværkstedet har til hensigt at give unge spirende talenter de bedste forudsætninger for at klare sig i en hård film- og teaterbranche.

Eleverne vil få undervisning i en række internationalt anerkendte skuespilteknikker af nogle af landets bedste og mest erfarne undervisere og filmskabere, der tilsammen har stået bag nogle af dansk film og TV’s største succeser.

”Skuespillerværkstedet er skabt ud fra en vision om at tilbyde unge talenter de bedst mulige rammer for at udvikle deres talent og kreativitet. Jeg ønsker at hjælpe unge talenter til at finde styrke til at finde deres egen vej ind i faget,” udtaler Kathrine Voigt.

Hun forsætter: ”Jeg vil gerne give dem redskaberne til selv at blive skabende kunstnere. Det er en hård branche og jobs kommer ikke bare væltende. Det er vigtigt, at man selv kan søsætte projekter, og at man har mere at byde på end bare at være en dygtig skuespiller. Jeg har altid værdsat meget at undervise, og at få lov til at hjælpe andre med at udvikle deres talent og kreativitet. Jeg har længe haft ideen om at starte en ny skuespillerskole, som fokuserer på det naturalistiske udtryk, og hvor eleverne også i høj grad kommer til at arbejde med filmmediet, både foran og bag kameraet. Udover praktisk erfaring med både film og teater vil eleverne også få teoretisk undervisning, som jeg mener, er vigtigt for at give en dybere forståelse for faget, og vil give eleverne en god ballast i deres fremtidige arbejde som skuespiller.”

Hvorfor en ny skuespillerskole?

Skuespillerværkstedet skal ifølge Kathrine Voigt ses som et slags alternativ til statens skoler.

“Det er så få elever, der kommer ind på statens teateruddannelser, ud af en meget stor ansøgergruppe, så jeg vil gerne give dem, som ikke går på statens muligheden for at udvikle deres talent. Jeg vil give eleverne på Skuespillerværkstedet mulighed for at udvikle sig og give dem værktøjerne til selv at tage hånd om deres karriere; lære dem selv at søsætte projekter og ikke kun at vente på enten at komme ind på statens eller at få en rolle,” udtaler Kathrine Voigt.

Underviserne

Underviserne tæller blandt andre manuskriptforfatter og klipper Jørgen Kastrup, som med 48 års virke i dansk film og tv, har et utal af film og tv-serier bag sig, bl.a. ”Hvidstengruppen”, ”Kun en pige” og ”Hotellet”. Den erfarne instruktør Jørn Faurschou, der har været med til at skabe serier som Taxa, Rejseholdet og Ørnen. Skuespilleren Andreas Lyon som har arbejdet 10 år i L.A., hvor han har specialiseret sig i at undervise i castingteknik. Skuespilleren og underviseren Anja Owe som har spillet utallige roller på teateret, i film og tv og har over 30 års undervisningserfaring.

Lærerstaben er samlet og sammensat af Skuespillerværkstedets leder Kathrine Voigt, som også selv er en del af lærerstaben. Kathrine Voigt er oprindelig selv uddannet skuespiller, men har sidenhen bevæget sig videre i faget til instruktør, manuskriptforfatter og underviser. Kathrine Voigt har 14 års undervisningserfaring og har blandt andet været hovedlærer på Københavns film og teaterskole.

Optagelsesprøver

Som leder af Skuespillerværkstedet bruger Kathrine Voigt meget tid på optagelsesprøver med eleverne. Optagelsesprøven er en individuel prøve. Det er vigtigt fra starten at få skabt et godt fundament, som skolen kan bygge videre på, både hvad lærere og elever angår. Det er vigtigt at de elever, der bliver optaget på holdet tilsammen danner et godt hold. Endvidere er det vigtigt, at de individuelt har en reel chance for på sigt, at kunne få en karriere inden for faget.

”Det er vigtigt, at der ikke er for mange elever. Der skal være plads til at den enkelte elev bliver set og at de kan udvikle sig i samarbejde med underviserne. Derfor er det langt fra alle, der bliver optaget. Hellere have et lille stærkt hold end at tage elever ind bare for at fylde holdet op,” siger Kathrine Voigt.

Der er derfor maximalt plads til 12 elever i alderen 18-35 år på holdet. Netop nu har Skuespilleværkstedet åbent for ansøgninger til det allerførste forløb: Efterår/vinterkursus ”Scenekunst & Filmskuespil”.

Fakta

Skuespillerværkstedet tilbyder workshops og kursusforløb af høj kvalitet til unge talenter.

Efterår/vinterkurset ”Scenekunst & Filmskuespil 2019” er Skuespillerværkstedets første forløb. Det startede 26. august og slutter 15. december med en forestilling, hvor både elevernes scenearbejde og filmarbejde vises for et inviteret publikum. 

Undervisningen foregår på Strandlodsvej 7, 2300 Kbh. S, og prisen for et forløb er 19.000 kr.

Yderligere info kan findes på deres hjemmeside her eller på deres Facebook-side her.

Fotos: Skuespillerværkstedet

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *