Teaterblik: Sort/Hvid og Aarhus Teater fortsætter samarbejdet

Teaterblik: Sort/Hvid og Aarhus Teater fortsætter samarbejdet

Af Christian Skovgaard Hansen

Sort/Hvid i København og Aarhus Teater har siden 2016 haft et succesfuldt samarbejde.

Samarbejdet blev startet med et ønske om, at gode forestillinger skal spille for mange mennesker.

”For det første giver vi flere mennesker mulighed for at opleve de forestillinger, vi laver, fordi de spiller både i København og Aarhus. Desuden kan vi lave større forestillinger med flere medvirkende i samarbejdet med Aarhus Teater. På Sort/Hvid kan vi også give Aarhus Teater nogle forestillinger, de måske ikke ville have lavet, hvis ikke det var i samarbejde med os. F.eks. spiller ”Black Madonna” på Aarhus Teater om lidt,” fortæller Christian Lollike, der er kunstnerisk direktør på Sort/Hvid. 

Christian Lollike
Foto: Jon Bjarni

Mest kendt er formentlig forestillingen ”Erasmus Montanus”, som i februar 2017 havde premiere på Aarhus Teater. Forestillingen blev en stor succes og vandt i 2017 3 Reumert-priser (Årets teaterforestilling, Årets mandlige hovedrolle (Andreas Jebro) og Årets scenedesign (Gehrt & Grarup), og i vinteren/foråret 2019 spillede forestillingen igen først på Østre Gasværk Teater i København og siden igen på Aarhus Teater.

I 2017 vandt de to teatre endvidere 2 yderligere Reumert-priser for deres forestilling ”Living Dead” (Årets kvindelige ensembleskuespiller (Maria Rich) og Årets særpris).

Århus er dog heller ikke fremmed for Christian Lollike. Han gik på dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater 1998-2001, og i 2005 blev han ansat som dramatiker og instruktør på Aarhus Teater. I 2011 gik turen til København, hvor han blev kunstnerisk leder på Café Teatret (det nuværende Sort/Hvid).

Sort/Hvid
Foto: Jon Bjarni

Sort/Hvid og Aarhus Teater har her i slutningen af september annonceret, at deres samarbejde fortsætter tre år mere.

I denne sæson, sæson 2019-20, samarbejder de om flere forestillinger. Forestillingen ”Black Madonna”, som netop har spillet på Sort/Hvid igen, rykker til Aarhus Teater senere i oktober. ”denungewertherslidelser”, instrueret af Sagun Oshana, spiller på begge teatre (premiere i Århus i december 2019 og på Sort/Hvid fra januar 2020), og det samme gør ”Made in China” (premiere på Sort/Hvid i marts 2020 og i Århus fra april 2020).

Aarhus Teater
Foto: David Bering

Derudover har de sammen inviteret den amerikanske performancekunstner Ann Liv Young til Danmark med forestillingen ”Mermaid Show”, som spiller på begge teatre i januar 2020. Sidst sætter Aarhus Teater ”Kagefabrikken” af Christian Lollike op i maj-juni 2020.

Vi glæder os!

Læs mere om forestillingerne på

og

https://www.aarhusteater.dk/

Fotos: Jon Bjarni og David Bering

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *