Anmeldelse: Teaterkoncerten CARL, Østre Gasværk

Anmeldelse: Teaterkoncerten CARL, Østre Gasværk

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

Denne forestilling er en repremiere. Vi anmeldte også Teaterkoncerten CARL, da den havde premiere. Den kan du læse: her. Dengang gav vi den også 3/6. 

Tillykke med fødselsdagen, Carl Nielsen.

Det danske talent, som mestrede en violin og lavede de skønneste melodier, bliver i ‘Teaterkoncerten CARL’ hyldet – en meget lang og desværre også meget rodet hyldest.

Forestillingen starter utrolig smukt med en violinsolo, men derefter går festen for alvor i gang og skønheden krakelerer med groteske grin, der bryder med den ellers smukke begyndelse.

Livet var ikke en dans på roser for Carl Nielsen. Teaterkoncerten begynder med hans barndom på landet, hvor morens diende barm, der ikke kun fodrer de små. Hun havde også nok til alle børnene. Og her begynder teaterkoncerten at tage form som et grotesk, seksuelt cirkus – næsten i form af et freakshow.

Carl1

Forestillingen følger Carl Nielsens liv, og efter barndommen kommer ungdommen. Mødet med Carl Nielsens store kærlighed, Anne Marie, udformer sig som en ægte Disneyhistorie, og forestillingen bevæger sig fra perversitet til Pocahontas. Men det er mere frastødende og pladderromantisk, end det er fængende, og de skulle hen i anden akt, før der kom nogle scener, som formåede at rive tæppet væk under mig.

Gør dig selv den tjeneste, at du enten læser programmet eller læser op på Carl Nielsens liv hjemmefra. Det er en klar fordel at kende både til ham og den udvikling, der skete i verdenen, mens han levede. Ellers skal du nyde musikken, sangene og den smukke scenografi, for der er kælet for detaljerne. Vær desuden opmærksom på, at stykket er ret langt: det varer 2,5 time med pause – og det kunne med fordel være meget kortere.

Carl2

Hvis du, som jeg, elsker en teaterkoncert, der vælter dig bagover, så må du ikke forvente det af denne forestilling. Det er en hyldest til Carl Nielsen, et blik ind i hans fynske barndom, hans ungdom og han traumatiske voksenliv og ikke en teaterkoncert, der lader musikken fortælle historien.

Grunden til at den alligevel får tre bloddråber er, at musikken, musikerne, skuespillerne og hele scenografien er rigtig smukt og godt lavet.

Samproduktion af BaggårdTeatret, Odense Teater og Mungo Park Kolding

Østre Gasværk Teater, Nyborggade 17, 2100 København Ø

Spiller fra den 19. til 25. august 2016

Spiller også på Bramstrup den 1.-11. september 2016

Spilledato: 19. august 2016

Fotos: Ard Jongsma

For mere information: http://www.gasvaerket.dk/forestillinger/teaterkoncerten-carl

Billetter: http://ostregasvaerk.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/57093

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *