Anmeldelse: Nykøbing Falster Revyen 2022, Nykøbing Falster Teater (Nykøbing Falster Revyen)

Anmeldelse: Nykøbing Falster Revyen 2022, Nykøbing Falster Teater (Nykøbing Falster Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen

Selvom man er 110 år, kan man sagtens være i god form. Årets version af Nykøbing Falster Revyen er i hvert fald fit for fight og i topform. Vi får i år en velspillet og gennemmusikalsk revy, og årets hold består formidabelt af Bente Eskesen, Troels Malling, Gordon Kennedy, Rasmus Krogsgaard og Kristine Yde og et velspillende orkester under ledelse af kapelmester – og revydirektør – Mickey Pless.

Vi starter ud med en flot kavalkade over de sidste 110 års revy i Nykøbing Falster, hvor vi kommer gennem årtiernes mange gode folk, som har sat deres aftryk på revyen. 

Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti får også her et svirp herligt skrevet af Leif Maibom. Morten Messerschmidt er glad for opera, så forsøget på redningen af Dansk Folkeparti er sat på operasang fremfor Richard Ragnvald! Og Troels Malling er yndig som Pia Kjærsgaard, mens Bente Eskesen er Messerschmidts kæreste Dot Wessman.

I år fejrer flere kongehuse (nogle lettere forskudt) regentjubilæer – hvilket Leif Maibom også har en kommentar til. Den engelske Dronning Elizabeth II har siddet 70 år på tronen, mens vores egen Dronning Margrethe II har siddet 50 år på tronen. I et uhyre morsomt nummer sættes fokus på de to stærke kvinder – og på deres familier, men ikke mindst på deres to sønner, som måske, måske ikke får chancen for at blive regent en dag. Troels Malling er her en morsom Dronning Elizabeth, mens Bente Eskesen er en slagfast Dronning Margrethe.

Det hjemlige politiske billede får også en række stikpiller. Kampen mellem de to sandsynlige statsministerkandidater i blå blok, Jakob Ellemann-Jensen (Gordon Kennedy) og Søren Pape (Troels Malling), udstilles over ta’ selv-bordet. Spiddende og musikalsk får vi også en musikalsk kommentar til regeringen, hvor der er megen stoleleg – undtagen på toppen, hvor Mette F bliver siddende!

Det gamle revynummer ”Brev til Bulganin” er her fornemt, nænsomt og ikke mindst tænksomt konverteret til ”Mail til Putin” med Rasmus Krogsgaard som den skrivende Nielsen. Det er en fin kommentar til krigen i Ukraine – det eneste, som vi ønsker, er jo fred. Udover at være på scenen er han også en glimrende tekstforfatter, hvilket særligt viser sig i nummeret om den politiske stoleleg. Rasmus Krogsgaard og Mickey Pless giver os ”Kom og syng en enkelt sang” tohændigt på klaveret. Der skal to til fred, som er nødvendigt for, at verden kan bestå, og den enkle sang om frihed skal synges så højt, at alle forstår. En stille, men stærk kommentar til verdensordenen.

Tour de France (det korte – men dyre! – øjeblik, hvor cykelrytterne bare suser forbi!), kønsdebatten, den grønne omstilling og den dertilhørende affaldssorteringen og influencerne får også plads. Lokalkoloritten får vi i ”Nyt fra Falster”, hvor vi får udstillet det forgange års mange mediesager.

Problemerne med MitID sættes på spidsen i forviklingsnummeret ”Identitetstyveri” af Gordon Kennedy. Han leverer også nogle ganske fine parodier i nummeret ”Monopoler”, hvor forskellige kendisser hjælper med folks problemer – om end ikke alle valg af kendisser er helt aktuelt.

Der bliver færre og færre af de fine, brune værtshuse med deres særlige stemning. De må efterhånden lade livet til fordel for hippe caféer og boliger, og et stykke kulturhistorie må lade livet. I ”Den sidste bodega” oplever vi den særlige stemning på de brune værtshuse, hvor man – høj som lav – kan finde et uformelt pusterum. Vi møder værtshusets faste ”personer” gennem Tuborg-manden, den gyldne dame, Emma fra Rotteholdet, Kasket Karl og Tjener Boldt.

Troels Mallings Thøger er også ramt af senfølger. Han sidder ene på scenen og causerer over sygdommens følger. Lige så bedrøvelig og fjollet, som han er, lige så morsomt er det, og nummeret stikker dybere end som så.

Bente Eskesen billierer både i komiske og de mere stille numre. Hun er komisk som både Dronning Margrethe og Dot Wessman og som konen, der tror, at hun kun har fået manden med på parferie sydpå! Mere alvorlig er hun i Vase & Fuglsangs ”Et sårbart sind”, hvor vi ser ind bag facaden, så vi kan se, at der kan være stor forskel på facaden og virkeligheden.

Kristine Yde debuterer her som revyskuespiller, og den debut klarer hun ganske godt. Hendes musikalitet og dansekunnen får vi nummeret ”Ydmyghed”, hvor ungdommen møder den ældre, mere erfarne generation. Her viser Bente Eskesen os, at alder ikke er nogen hindring, og at hun både kan synge og danse! Frustrationer står i kø i ”Forstadsfrustrationer”, hvor ægtemanden foretrækker sin nye gasgrill frem for hende, og i nummeret ”Den grønne bedemand”, hvor affaldssorteringen nu også influerer på begravelsen – begge sammen med Gordon Kennedy.

Orkestret under ledelse af kapelmester Mickey Pless leverer en formidabel indsats, så det er en fryd for ørene. Den visuelle indpakning med scenografi af Niels Secher og kostumer af Henrik Børgesen fuldender totaloplevelsen.

Årets revy er bestemt en tur til Falster værd! Med årets revy tror man på, at revyen på Sydhavsøen vil overleve, og dermed at også de næste 110 år bliver fantastiske.

Nykøbing Falster Revyen

Nykøbing Falster Teater, Torvet 3, 4800 Nykøbing F

Spilleperiode: 9. juni-20. august 2022

Set den 9. juni 2022

Fotos: Rune Buch, Yellows

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Bente Eskesen, Kristine Yde, Troels Malling, Gordon Kennedy og Rasmus Krogsgaard

Kapelmester: Mickey Pless

Tekst og musik: Rasmus Krogsgaard, Mickey Pless, Rasmus Søndergaard/Lars Bisgaard, Sune Æbelø, Søren Anker Madsen/Jan Svarrer, Birthe Jønsson, Troels Malling, Leif Maibom, Vase & Fuglsang, Bobby Darin, Gordon Kennedy, Bjarne Lisby og Ulvaeus & Andersson m.fl.

Instruktion: Rasmus Krogsgaard

Scenografi: Niels Secher

Koreografi: Katrine Bonde

Kostumer: Henrik Børgesen

Varighed: Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *