Teaterblik: Baggaardskunst
Af Henriette Devantier
Projektet Baggaardskunst faldt på et tørt sted, da det så dagens lys den 16. april i år. Verden var vendt på vrangen af Coronavirusset, og som aldrig før var kunsten og kulturen behøvet. Her så skaberne bag Baggaardskunst, Andrea Støier Andersen og Johanne Holten, behovet, og siden da har Baggaardskunst spillet omkring 20 koncerter og forestillinger på kollegier, andelsforeninger, og sociale boligbyggerier i København, Valby og på Frederiksberg. Forestillingerne virkeliggøres af unge, udøvende kunstnere på tværs af klassiske kunstarter, der skaber en ny dynamik i kunsten, og som leveres direkte til køkkentrappen i de københavnske baggårde.
Ikke nok med at projektet fangede sit publikum i øjenhøjde, evnede det at ramme et bredt publikum og introducere dans, musik og sang til et nyt publikum med lille eller ingen berøringsflade til de klassiske kunstarter. Det danske kulturliv blev leveret som take-away til døren i mødet mellem utrænede ører og tillidsfulde kunstnere med kunsten som fællesnævner.
Nu har Baggaardskunst taget skridtet videre og har skabt en festival med samme kreative hold bag og på scenen. Festivalen finder sted den 7. og 8. august i Koncertkirken på Nørrebro. Her byder projektet ligeledes på oplevelser på tværs af kunstarter. Blandt andet får publikum mulighed for at opleve barok, Beethoven, Debussy, ballet og tango. Programmet formår at skabe nye forbindelser på tværs af kunstarterne, der forbindes i nye kombinationer. Et eksempel herpå er ”Døden og Pigen”, som kan opleves begge dage på festivalen. Her mødes både musik, dans og sang gennem Schuberts smukke strygekvartet ”Døden og Pigen”, som spilles af strygekvartetten RESONANS bestående af Cecilie Emtoft, Marcus Mukherjee, Jakup Lützen og Rasmus Støier Andersen. Hertil danser solist ved Den Kongelige Ballet Astrid Elbo sin egen koreografi over ”Den lille pige med svovlstikkerne”. Mezzosopran Laura Mayer afrunder med Schuberts sang af samme navn.
Baggaardskunst evner at nå ud til et bredt publikum – ung som gammel, teaternybegynder som teaterkender. På tværs af generationer og kendskab til kunst fængsler projektet publikum gennem deres evne til at tænke nyt og alternativt både i kunstens rammer og indhold. Alt sammen videregivet til publikum i en uformel og let tilgængelig atmosfære, der rummer kunsten og nuet gennem sine frie præmisser.
Billetter til festivalen kan købes på https://billetto.dk/search?text=Baggaardskunst, og af hensyn til sikkerhed i forhold til Coronavirus sælges der kun enkeltkoncertbilletter og ikke heldagsbilletter til festivalen. Baggaardskunst har indgået et samarbejde med Mikkeller til festivalen, så hver billet til 85,- inkluderer en fadøl fra Mikkeller, der kan nydes i Koncertkirkens gårdhave eller tages med ind til koncerten. Billetter kan også købes på dagen til 95,-.
Har du lyst til at vide mere om Baggaardskunst, kan du læse mere på deres Facebook-side på https://www.facebook.com/baggaardskunst og på deres Instagram-profil @baggaardskunst.
Foto: Rasmus Kongsgaard
Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod
Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod
One thought on “Teaterblik: Baggaardskunst”